GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πατούλης στην ΔΕΘ

Στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ που τέλεσε ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς παρέστη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Την έναρξη ...

Στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ που τέλεσε ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς παρέστη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Την έναρξη της έκθεσης ευλόγησε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, παρουσία πλήθους υπουργών, βουλευτών και άλλων εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Υπουργός Μακεδονίας ΘράκηςΘ.Καράογλου και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Α.Τζίκας.
Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι επιστρέφουν τα ληξιπρόθεσμα στους ελευθεροεπαγγελματίες (γιατρούς κλπ), λέγοντας ότι επί 4 χρόνια το Δημόσιο δεν πληρώνει τους ελευθεροεπαγγελματίες, αλλά ζητούσε από αυτούς να πληρώνεται!!!
Επίσης ο κ. Σαμαράς μίλησε για ενίσχυση του δείκτη κοινωνικής προστασίας λέγοντας ότι με τα νέα ΕΣΠΑ θα προβλεφτούν οι προοπτικές για την ασφαλιστική κάλυψη στην Υγεία 2 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών από τη χώρα μας.
«Για πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ανάπτυξη βασίζεται τώρα στην ασφάλεια και σταθερότητα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος κατά την ομιλία του μίλησε για μια νέα Ελλάδα σταθερότητας και σταθεροποίησης, αναφερόμενος στην αναβάθμιση της Αλεξάνδρειας Ζώνης με επίκεντρο της ελληνικής καινοτομίας τη Θεσσαλονίκη, στην ανακεφαλοποίηση του εθνικού τραπεζικού συστήματος και τα εργαλεία ρευστότητας, στη Δημόσια Ασφάλεια και τους μαζικούς επαναπατρισμούς, στη Διεύρυνση φορολογικής βάσης με απλή φορολογία, στην άνοδο του δείκτη μεταποίησης, στην επιβράδυνση της ανεργίας, στο ρεκόρ του φετινού τουρισμού, στην επιδότηση 45.000 άνεργων νέων και στις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ που δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι πλησιάζει επιτέλους η ανάκαμψη. Παράλληλα, συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό για τον αγώνα αυταπάρνησης που κάνουν στην προσπάθεια της ασφάλειας και της ανάπτυξης της χώρας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαιρέτισε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κυβερνητικού έργου και αφορούν 1) την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για τις οποίες όλος ο ιατρικός κόσμος αγωνιά, 2) την απομάκρυνση των επιόρκων από το Δημόσιο και 3) την τάξη στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς στις προμήθειες των υλικών των νοσοκομείων, ζητήματα για τα οποία ο ΙΣΑ εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται. Και θα συνεχίσει να αγωνίζεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων μέχρι ο κάθε αγώνας των γιατρών να αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς για τους λειτουργούς υγείας, αλλά και για όλους τους πολίτες.

7 σχόλια

  1. Πάτα τον τον πούστη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΑ
    ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
    ΚΑΙ
    ΚΑΙ
    ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ...... ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΗΛΙΚΙ . ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΤΗΝ ΝΤΥΝΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΑ ΕΡΩΤΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας έφτανε η σαχλομαγκιά του Άδωνη Γεωργιάδη περί βερίκοκων και «κερνάμε φιστίκι» λες και απευθυνόταν σε ομοϊδεάτισσές του μαϊμούδες και όχι σε εργαζόμενους…

    Δεν μας έφτανε ο ανεκδιήγητος γόνος παπαλίνας, Μίλκος Βαρβιτσιώτης, που δήλωσε με ηλίθιο κυνισμό «πουλήστε τα σπίτια σας αν δεν έχετε να πληρώσετε φόρους, τι θέλετε να σας κάνω εγώ;»…

    Δεν μας φτάνει ο θρασύς βοηθός λογιστή Γιάνης Στουρνάρας που η μοίρα και η δική μας μαλακία τα έφερε έτσι ώστε να ανακοινώνει «ψοφήστε από το κρύο ζώα» διαβεβαιώνοντας ότι «δεν είναι κατάλληλος ο καιρός για μειώσεις φόρων στο πετρέλαιο»…

    Δεν μας έφτανε η κοροϊδία του success story της πρωθυπουργικής καρικατούρας, των δήθεν επενδύσεων του καταγέλαστου Χατζηδάκη, των μαγικών «νέων θέσεων εργασίας» του τραγικά ανίκανου Βρούτση, καθώς όποτε ανακοινώνονται αυξάνεται η ανεργία…

    Δε μας έφταναν αυτά κι άλλα τόσα, πρέπει τώρα να υποστούμε την υποκρισία, το ψέμα, την εξαπάτηση και την αλητεία τους σχετικά με τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Πρόκειται περί αλητείας και εξαπάτησης και ΑΝ υπήρχε δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε σήμερα να απαγγελθούν κατηγορίες.

    Ο Σαμαράς ανακοινώνει ότι το 70% του δημοσιονομικού πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων και την ενίσχυση των ένστολων πραιτοριανών του. Μιλά για το 70% του δήθεν πλεονάσματος, αποφεύγοντας να ομολογήσει ότι όλη αυτή η απάτη είναι όρος του Μνημονίου η οποία υπογράφηκε επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου και όχι κάποια δική του απόφαση.

    Ας θυμηθούμε τι λέει ο όρος της Τρόικας σχετικά με τον Ειδικό Λογαριασμό που δήθεν ξέχασε ο Σαμαράς: «Ο Ειδικός Λογαριασμός που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος θα ενεργοποιηθεί πλήρως με την καταβολή της επόμενης δόσης και θα τροφοδοτείται με τα δάνεια του EFSF και φορολογικά έσοδα μόλις επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Ο λογαριασμός θα χρησιμοποιείται μόνο για την εξυπηρέτηση τoυ χρέους και θα τροφοδοτείται τμηματικά από το EFSF πριν ακριβώς από την ωρίμανση μιας υποχρέωσης της Ελλάδας.

    Ορίζεται ρητά η αυτόματη επιβολή νέων μέτρων περικοπής δαπανών αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Συγκεκριμένα, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Για την «αναπλήρωση» της απώλειας εσόδων η κυβέρνηση υποχρεούται να προβεί σε περικοπές δαπανών στη γενική κυβέρνηση σε ποσοστό 50% του ποσού που δεν εισπράχθηκε από ιδιωτικοποιήσεις με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων (για το 2013 προβλέπονται έσοδα 2,6 δισ. ευρώ). Για παράδειγμα αν αντί για 2,6 δισ. ευρώ εισπραχθούν το 2013 1,6 δισ. ευρώ, θα απαιτηθούν περικοπές για το 50% του 1 δισ. ευρώ που δεν εισπράχθηκε εγκαίρως, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ».


    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ....

    --------------------------------
    ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΌΤΙ ΈΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΉ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΙΣ ΘΆΝΑΤΟ...ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Και φτάνουμε στο καλύτερο:

    «Αν υπάρξουν επιπλέον έσοδα, από φόρους ή ιδιωτικοποιήσεις, πέραν των υπολογιζομένων, ΤΟΤΕ το 30% θα πηγαίνει για την εξυπηρέτηση του χρέους και το υπόλοιπο 70% θα χρησιμοποιείται αυτομάτως την επόμενη χρονιά για την υποστήριξη έκτακτων μέτρων που θα έχουν ως στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων».

    Προσέξτε: Η «πρόβλεψη» της πιθανότητας αποτυχίας στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις δημοσιοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2012. Όλως συμπτωματικά, τον Ιούλιο του 2013 το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την αποτυχία στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων χρησιμοποιώντας ΑΚΡΙΒΩΣ τους ίδιους αριθμούς της «πρόβλεψης». Δηλαδή, τον Ιούλιο το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι «Περικόπτει η κυβέρνηση τον αρχικό στόχο για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις φέτος. Ο νέος στόχος περιορίζεται στο 1,6 δισ. ευρώ (από 2,6 δισ. ευρώ) και το 1 δισ. ευρώ μετατίθεται για το 2014. «Συμπτώσεις», θα μου πείτε. Να το δεχτώ, γιατί ούτως ή άλλως τα σπουδαία είναι αλλού.

    Τα σπουδαία είναι στο ότι «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα». Ποιο πρωτογενές πλεόνασμα, λοιπόν, και ποιοι στόχοι; Ακόμη κι αν υπήρχε πλεόνασμα δε θα μπορούσε να δοθεί ούτε το 70% αυτού καθώς τίποτε δεν πήγε σύμφωνα με τους στόχους και κυρίως η είσπραξη φόρων. Όλα έπεσαν έξω και αυτό που θα πέσει εντελώς έξω είναι ο προϋπολογισμός καθώς βασίζεται σε βεβαιωμένους φόρους και όχι φόρους που εισπράττονται. Η διαφορά είναι τεράστια. Χαώδης.

    Το εικονικό πλεόνασμα που παρουσιάζεται είναι δημιούργημα περικοπών και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει πλεόνασμα. Δε μπορεί να μοιραστεί μέρος του πλεονάσματος. Μιλάμε για καθαρή αθλιότητα χυδαιότητας ίσης με το «λεφτά υπάρχουν». Το πλεόνασμα θα μπορούσε να υπάρχει μόνο στο μυαλό των Σαμαρά και Στουρνάρα αν διέθεταν μυαλό. Όμως ως άψυχες μαριονέτες στα χέρια της Μέρκελ , όσο κι αν ψάξουμε δε θα βρεθεί ούτε μισό εγκεφαλικό κύτταρο στο κεφάλι τους.

    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ....

    --------------------------------
    ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΌΤΙ ΈΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΉ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΙΣ ΘΆΝΑΤΟ...ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ..ΠΑΤΟΥΛΗ ΤΣΑΤΣΕ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΘΑ ΦΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑ..ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΕΧΤΡΑ 3 ΝΑ ΚΛΑΙΣ ...ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ; ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ....ΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην ομιλία του εχθές στην 78η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε:

    - 130 φορές την λέξη ..ΘΑ

    - 74 φορές την λέξη..ΕΛΛΑΔΑ

    - 22 φορές την φράση..ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ..

    - 11 φορές την λέξη..ΑΝΑΚΑΜΨΗ

    - 1 φορά την λέξη ..ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ-ΟΙ

    - 1 φορά την λέξη ΚΟΙΝΩΝΙΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

    - 0 φορές την λέξη..ΜΙΣΘΟΣ{ΟΙ}

    tvxs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι σου ζητάνε ρε;;
    Να μείνεις ζωντανός !!

    Να τρέφεσαι με φτηνότερα ληγμένα στα super ή και τζάμπα από τους σκουπιδοτενεκέδες!!

    Να φαρμακώνεσαι με σκάρτα γεννόσημα !!
    Να πληρώνεις 25άρικα να μπεις σε νοσοκομείο !!
    ---------------------------------
    Τι σου ζητάνε ρε;;
    Να πάψεις νάσαι μίζερος!! Γκρινιάρης!!Να στηρίξεις την εθνική κυβέρνηση στον τιτάνιο
    αγώνα που δίνει!!

    Να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια σου!!Κι αν δεν έχεις, να πουλήσεις το σπίτι σου.

    Κι αν δεν μπορείς, να στο κατασχέσει η τράπεζα. Η εφορία!!

    ----------------------------------
    Μη πεθάνεις τώρα!!
    Κρατήσου μέχρι την άνοιξη.
    Τότε θα πλακώσει η ανάπτυξη!!
    Και οι εκλογές!!

    Μείνε ζωντανός Να βολεύονται οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι,
    η κυβερνητική Συμμορία!!
    Τότε ΤΗΝ άνοιξη κι αφού τους ξαναψηφίσεις δικαιούσαι μερίδιο του πλεονάσματος!!
    Τρία γραμμάρια γιαούρτι παραπάνω
    κι εφτά σπόρους σουσάμι...
    ---------------------------------
    Είσαι ζωντανός ρε!! Ακόμα!!

    Πάλεψε. Αγωνίσου.
    Γκρέμισε τους.
    ΤΩΡΑ.
    Αύριο θάναι αργά. Θάχεις πεθάνει..

    Δημήτριος Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση