GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθολική καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο της επίθεσης στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Την επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», από ομάδα κουκουλοφόρων λίγο μετά τις 8 το βράδυ, καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός ...


Την επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», από ομάδα κουκουλοφόρων λίγο μετά τις 8 το βράδυ, καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Σίμος Κεδίκογλου: Να υψώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία
Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφέροντας τα εξής: Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατία μας. Κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο» Νέα Δημοκρατία: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων».
 Την καταδίκη του εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κατά της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” από κουκουλοφόρους. Είναι φανερό ότι απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων. Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του τύπου ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Και η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καράμπελας, δήλωσε: Είμαι αλληλέγγυος προς την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που εκτός του εκδότη συγκροτείται και από αρκετούς δημοσιογράφους. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Αγωνίζομαι για την ελευθεροτυπία των δημοσιογράφων ελεύθερη έκφραση».
ΠΑΣΟΚ: Προσπάθεια φίμωσης
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται. Ο γραμματέας της Κ.Ο. Του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Ρήγας, δήλωσε: Θεωρώ υποχρέωσή μου να καταδικάσω την τρομοκρατική επίθεση εναντίον μιας έγκριτης εφημερίδας όπως είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που αποτελεί βήμα ελεύθερης έκφρασης και ανεμπόδιστης διακίνησης διαφορετικών απόψεων. Η καταδίκη της βίας και κάθε προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης του Τύπου και των εκπροσώπων του πρέπει να είναι κατηγορηματική και ομόθυμη. Η Δημοκρατίας δεν τρομοκρατείται. Ο εντοπισμός και η καταδίκη των υπευθύνων της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του ΠΡΩΤΟΥ θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση»
ΔΗΜΑΡ: Κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης
 Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Νικός Τσούκαλης δήλωσε: “Σε μία περίοδο όπου είναι επίκαιρη όσο ποτέ η καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται είναι αυτονόητη η κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης αγνώστων στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Η εκδήλωση οποιασδήποτε βίας αυτή την περίοδο τείνει να συμψηφίσει αντικειμενικά την βία που προέρχεται από το απόλυτο κακό δηλαδή αυτό της Χρυσής Αυγής”.
 Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα: Επίθεση στη Δημοκρατία
 Επίσης ο γραμματέας της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε τα εξής: Η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι μια επίθεση στην Δημοκρατία. Η καταδίκη της αποτελεί μια αυτονόητη πράξη. Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή φασισμού». Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση