GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Έστω και στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου ομάδες που έπρεπε να ενισχυθούν ενισχύθηκαν. Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Ουσιαστικ...

Έστω και στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου ομάδες που έπρεπε να ενισχυθούν ενισχύθηκαν. Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Ουσιαστικά το παρόν κείμενο αναφέρεται στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παλεύει ώστε να βελτιώσει την μετριότατη εικόνα του και στον ΠΑΟΚ που στοχεύει σε μια καλή Ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και στην διεκδίκηση του Ελληνικού πρωταθλήματος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ατζαγκούν: Δεν έχουμε σαφή εικόνα του νεαρού χαφ από την Νιγηρία και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε σίγουρη και ασφαλή κριτική. Τα ρεπορτάζ μιλάνε για ένα χαφ, ο οποίος μπορεί να πατάει περιοχή χωρίς ταυτόχρονα να αφήνει αμυντικά κενά. Πρόκειται για ένα παίχτη που μαρκάρει σε όλα τα πλάτη και μήκη της μεσαίας γραμμής και ο οποίος πέφτει πάνω στον αντίπαλο. Μένει να δούμε στο χορτάρι αν επαληθεύονται όλα αυτά που γράφονται.
Πράνιτς: Σίγουρα ένας παίχτης που χρειαζόταν οπωσδήποτε ο Παναθηναϊκός. Ο Κροάτης είναι καλός χειρίστης της μπάλας και μπορεί να συμμαζέψει δημιουργικά το παιχνίδι της ομάδας του. Αγωνίζεται στα αριστερά αλλά αρέσκεται να παίζει τη θέση σαν 10άρι συγκλίνοντας προς τον άξονα. Ο Πράνιτς θα δώσει σίγουρα πολλές λύσεις στην δημιουργική δυστοκία του τριφυλλιού.
Κλωναρίδης: Ο νεαρός εξτρέμ δεν έπεισε στη Γαλλία, γι’ αυτό και παραχωρήθηκε ως ελεύθερος. Με βάση την εικόνα του νεαρού Έλληνα στην ΑΕΚ, πρόκειται για έναν ελπιδοφόρο εξτρέμ. Πολύ γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια, αλλά και χωρίς αυτή, δημιουργεί ρήγματα από την αριστερή πλευρά στις αντίπαλες άμυνες. Μπορεί να κάνει μέτρα από χαμηλά με τη μπάλα, ενώ συνηθίζει να πατάει περιοχή και να σουτάρει με διαγώνια κίνηση από τα αριστερά.
ΠΑΟΚ
Νίνης: Ό,τι ακριβώς έλειπε από τον Δικέφαλο στην δεξιά του πλευρά: ένας ποιοτικός εξτρέμ με έφεση στη δημιουργία παιχνιδιού. Μπορεί να παίξει και από τα δεξιά, πατώντας περιοχή, αλλά και πίσω από τον striker, με το σκεπτικό ότι θα συνδυάζεται άρτια με τον Στοχ. Μειονέκτημα του νεαρού χαφ είναι ότι υστερεί πολύ στο μαρκάρισμα. Ειδικά σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και ο Στοχ είναι μαύρη τρύπα για την άμυνα του ΠΑΟΚ, πρέπει να προβληματίσει τον Στέφενς.
Τζαβέλλας: Σίγουρα ο Έλληνας μπακ δεν είχε την πορεία που προδιαγραφόταν. Παρόλα αυτά παραμένει μια πολύ καλή κίνηση για τον ΠΑΟΚ και ένα πολύ δυνατό χαρτί για την αριστερή του πτέρυγα. Η λογική λέει πως θα αντικαταστήσει τον Λίνο, μιας και ο Βραζιλιάνος έχει μεγαλώσει πια και έχει βαρύνει. Ο Τζαβέλλας διακρίνεται για το επιθετικό του παιχνίδι, για τα overlap του και για το πολύ καλό του αριστερό πόδι. Αμυντικά πρόκειται για έναν αξιοπρεπή μπακ.
Ο απόηχος της μεταγραφικής περιόδου βρίσκει και τις δυο ομάδες θεωρητικά βελτιωμένες. Από τη μία ο Παναθηναϊκός προσθέτει παίκτες σε θέσεις που πονούσε. Πράνιτς και Κλωναρίδης σίγουρα θα βοηθήσουν δημιουργικά το τριφύλλι, ενώ ο Ατζαγκούν με βάση τα ρεπορτάζ θα συμμαζέψει αμυντικά τη μεσαία γραμμή. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έδεσε την αριστερή του πλευρά  και πρόσθεσε το “αντίβαρο” του Στοχ στην δεξιά πτέρυγα. Οι προσθήκες αυτές κάνουν τον Δικέφαλο πιο δυνατό για την επίτευξη των στόχων του.
Δημήτρης Καραπαναγιώτης
http://www.mpalanalyseto.gr/%

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση