GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρήτη: Έγγραφο διατάσσει την αποβολή από κτίριο στο οποίο στεγάζεται Περιφερειακό Ιατρείο για να εκποιηθεί...

Με ένα έγγραφο φωτιά που παρελήφθη από το Δήμο Πλατανιά στις 4 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενο...


Με ένα έγγραφο φωτιά που παρελήφθη από το Δήμο Πλατανιά στις 4 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας, διατάσσει την "αποβολή" του Δήμου, των κατοίκων και των ιατρών από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμβαρίου για να το εκποιήσει.

Το ζήτημα της στέγασης του ιατρείου ξεκίνησε το 2007 όταν το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, δια της Ιατρικής του Υπηρεσίας, συνέστησε μετά από αυτοψία, μεταστέγασή του σε άλλο χώρο από τον τότε υπάρχοντα. Ο χώρος ο οποίος πληρεί τα κριτήρια για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ιατρείου, είναι αυτός του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, ο οποίος έπαυσε να λειτουργεί από 7ετίας και το κτήριο παρέμενε κενό.

Το ιατρείο μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κτήριο του πρώην ΑΤ, στα τέλη του 2012 καθώς ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και χρηματοδότηση, του Δήμου και των κατοίκων, ανακατασκευάστηκε πλήρως.

Πρόκειται για ένα ιατρείο με 10.000 ιατρικές πράξεις περίπου το χρόνο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, και το οποίο στήριζει την πρωτοβάθμια περίθαλψη της περιοχής.

Η Κτηματική Υπηρεσία μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο, ζητά την αποβολή του ιατρείου προκειμένου να εκποιηθεί το κτήριο, μια διαταγή που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας όσο όμως και από την πλευρά του Δήμου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη μας επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος έχει παραλάβει το συγκεκριμένο έγγραφο ενώ τόνισε ότι θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις νομικές ενέργειες ενάντια σε αυτό το μέτρο.

Ερωτηθείς από το Flashnews.gr για το πώς ετέθη εκ νέου ζήτημα για το κτίριο, ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε πως η εκτίμησή του είναι ότι πίσω από αυτό κρύβεται η καταγγελία και η πρόθεση κάποιου ο οποίος θέλει να προχωρήσει η εκποίηση του κτηρίου και στη συνέχεια η εξαγορά του. flashnews.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση