GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διορισμός συγγενών που έχασαν μέλος της οικογένειάς τους στο καθήκον

Με τον διορισμό 72 συγγενών ενός μέλους από κάθε οικογένεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του ...


Με τον διορισμό 72 συγγενών ενός μέλους από κάθε οικογένεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος για την πατρίδα, καθώς και ενός μέλους οικογένειας που έχει...

υποστεί βλάβη από το ελληνικό Δημόσιο, ολοκληρώνεται, σε συνέχεια της πρόσληψης 24 συγγενών αστυνομικών και πυροσβεστών, η ηθική υποχρέωση της πολιτείας στη μνήμη τους, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε Απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον και τη σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για περιπτώσεις διορισμού που εκκρεμούσαν στα συναρμόδια υπουργεία αρκετά χρόνια.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «στο πλαίσιο των 15.000 προσλήψεων που θα γίνουν στο Δημόσιο τη διετία 2013- 2014, η πολιτεία λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για ορισμένους συμπολίτες μας.

Αυτή τη μέριμνα δείχνουμε σήμερα και αυτή την ηθική υποχρέωση εκπληρώνουμε, αποκαθιστώντας στενούς συγγενείς των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα μας, διασφαλίζοντας την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια από κάθε ξένη επιβουλή. Παράλληλα, την ίδια ηθική υποχρέωση έχουμε και απέναντι σε οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη από το ελληνικό Δημόσιο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν προς χάριν της πατρίδας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «με τη ρύθμιση αυτή εκπληρώνεται μια ηθική υποχρέωση απέναντι στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θυσίασαν τη ζωή τους επιτελώντας το καθήκον τους στην πατρίδα και στην κοινωνία».

Ανάμεσα στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την υπουργική απόφαση, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε οι αιτούντες να διοριστούν σε υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περιλαμβάνεται συγγενής του υποσμηναγού Γιώργου Λυκούδη, ο οποίος στις 14 Οκτωβρίου 2004 κατέπεσε με μαχητικό αεροσκάφος F-16, στο Πήλιο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης.

Επίσης περιλαμβάνονται, συγγενής του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, ο οποίος στις 26 Αυγούστου 2010 κατέπεσε με μαχητικό αεροσκάφος F-16, πλησίον της Ιεράπετρας Κρήτης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής και συγγενής του αρχιλοχία Κωνσταντίνου Γκιώκα, που στις 30 Ιουλίου 2010 κατέπεσε με το επιθετικό ελικόπτερο Apache AH-64, στην Πάχη Μεγάρων.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται συγγενής θανόντα ιδιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 18 Μαΐου 2000, όταν μαχητικό αεροσκάφος F-4 κατέπεσε σε σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο πιλότοι και δύο κορίτσια.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση