GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου‏

Από τον Θεολόγο Παρδαλίδη.  Δυστυχώς γιγαντώθηκε το ενδιαφέρον των μαθητών για να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου. Δυστυ...

Από τον Θεολόγο Παρδαλίδη. 

Δυστυχώς γιγαντώθηκε το ενδιαφέρον των μαθητών για να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου. Δυστυχώς γιατί φαίνεται ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας έρχονται σε αδιέξοδο. Έτσι,σήμερα, μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών που έγινε σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείριση του δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ), οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου που υποστηρίζονται από το Κοινωνικό Φροντιστήριο ανέρχονται σε 70, χωρίς να υπολογίζονται οι 15 μαθητές της Α Λυκείου που πληρούν τα κριτήρια αλλά ακόμα δεν μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα λόγω έλλειψης χώρου και εθελοντών.
Οι ανάγκες αυτές οδήγησαν σε αναζήτηση νέων αιθουσών διδασκαλίας καθώς η χρήση του Στεκιού Οικολογίας και Αλληλεγγύης και του ΔΙΕΚδεν ήταν αρκετή. Η Λύση δόθηκε ΄χαριν στην άμεση ανταπόκριση του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Κατσαβριά και την υποστήριξη του Αντιδήμαρχου Παιδείας του δήμου Βόλου κ. Απ. Παντσά. Μετά από συντονισμένες ενέργειες εξασφαλίστηκαν αίθουσες στο κτήριο Αποστόλου όπου στεγάζεται και το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και πλέον το πρόγραμμα έχει ομαλοποιηθεί.
Το μόνο δυσεπίλυτο ζήτημα εξακολουθεί να είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων σχολικών βοηθημάτων από τους μαθητές, παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες που έχει κάνει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπολών κ. Χρ. Αγιώτης.Για να δοθεί μια λύση και σε αυτό το ζήτημα οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, σε συνεργασία με το Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης και την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ διοργανώνουν μια εκδήλωση με θέμα "Προληπτική Ιατρική και Διατροφή στη σχολική ηλικία" που θα πραγματοποιηθεί στο "Αχίλλειον" στην παραλία του Βόλου, την Τετάρτη 25/9 στις 17:00 το απόγευμα. Διακεκριμένοι γιατροί θα μιλήσουν σε μαθητές και τους γονείς τους για θέματα που άπτονται της υγείας τους και τις προφυλάξεις που οφείλουν να παίρνουν. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να προσφέρουν όποια σχολικά βοηθήματα δεν έχουν πλέον ανάγκη για τα μαθήματα όλων των κατευθύνσεων της Β και Γ Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση