GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

''Στα δύο'' το ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου

Διχασμένα εμφανίζονται τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αναφορικά με τις "κυοφορούμενες" αλλαγές, που ετοιμάζει το ...


Διχασμένα εμφανίζονται τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αναφορικά με τις "κυοφορούμενες" αλλαγές, που ετοιμάζει το Κυβερνητικό Επιτελείο για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, του προσεχούς Μαΐου.
Από τη μια μεριά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΕΝ.Π.Ε. είπε «STOP» σε αλλαγές στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνοντας λόγο για ''πρόταση-πυροτέχνημα'', που δεν μπορεί να συζητηθεί λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές.

Αξιοσημείωτη, εξάλλου είναι και η θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, που πέρασε και στο ψήφισμα της ΕΝ.Π.Ε., ότι δηλαδή οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές και όχι απ' αυτές του 2014.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας από το βήμα Ημερίδας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιολόγηση των δομών των Ο.Τ.Α., εξέφρασε τη ριζική του αντίθεση σε αλλαγή του εκλογικού συστήματος λίγους μόλις μήνες πριν την αναμέτρηση...


«Θέσατε ζήτημα για το εκλογικό σύστημα. Διαφωνούμε ριζικά και σ' αυτήν την κατεύθυνση κινείται ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ, που απορρίπτει οποιαδήποτε εκδοχή αλλαγής του συστήματος σε αυτές τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Δεν μπορεί να ανοίγει τέτοια συζήτηση μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές», ήταν τα λόγια του κ. Δανιηλίδη.

Αντίθετη άποψη, επίσης, έχει εκφράσει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου και μάλιστα άμεσα.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί η θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, ο οποίος έχει διαμηνύσει πως, καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, το κλίμα διχασμού που επικρατεί στο ''πράσινο στρατόπεδο''.

Το ίδιο κλίμα, εξάλλου, συναντά κανείς και στα τοπικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς άλλα συντάσσονται με τη μια "γραμμή" και τα υπόλοιπα με την άλλη... Γεγονός, που έχει ως αποτέλεσμα, να παραμένουν στάσιμες οι ''ζυμώσεις'' στους δήμους και οι υποψήφιοι να τηρούν στάση αναμονής, έως ότου ''ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο''.
epoli.gr

2 σχόλια

  1. Μήπως μπορεί ο Άρειος Πάγος να ασχοληθεί και με τις "εγκληματικές οργανώσεις" που έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονία 4.000 ανθρώπους ; Ή αυτοί δεν έχουν ψυχή ;

    29/9/2013 : Με τραγικό τρόπο έβαλε τέλος στην ζωή του ένας 50χρονος ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου, πατέρας τριών παιδιών, εκ των οποίων το ένα ανήλικο.

    Ο άνδρας αυτοκτόνησε μέσα στο ελαιοτριβείο του στην Καλαμάτα, το απόγευμα του Σαββάτου, περνώντας μία θηλιά στο λαιμό του.

    Τραγική φιγούρα ο γιος του ο οποίος πρώτος αντίκρισε το νεκρό σώμα του πατέρα του να αιωρείται στο κενό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση :
    Πριν δύο μέρες 100 μέλη της "εγκληματικής οργάνωσης" οπαδών του ΠΑΟ επιτέθηκαν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Μεσολόγγι και μαχαίρωσαν έναν 23 χρονο. Επιπλέον, μέλη της ίδια "εγκληματικής οργάνωσης" πέταξαν βόμβες μολότωφ στη Σχολή Ευελπίδων κατά άλλων οπαδών.

    Το Υπουργείο και άλλες υπηρεσίες θα ασχοληθούν με τις "εγκληματικές οργανώσεις" στο χώρο των συνδέσμων όλων των ομάδων ; Θα βρουν στοιχεία για τη δράση τους εδώ και δεκαετίες στο χώρο του αθλητισμού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση