GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογικό μπρα ντε φερ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη « Χρυσή Αυγή»

του Σπύρου Ριζόπουλου Να αξιοποιήσει πολιτικά το κλίμα της πολιτικής αστάθειας που θα προκαλούσαν ενδεχόμενες εκλογές σε 15 περιφέρειες...

του Σπύρου Ριζόπουλου Να αξιοποιήσει πολιτικά το κλίμα της πολιτικής αστάθειας που θα προκαλούσαν ενδεχόμενες εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας εάν και εφόσον η ΧΑ υλοποιούσε την απειλή των βουλευτών της να... παραιτηθούν από το αξίωμά τους, σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας να αντιμετωπίσει προβλήματα γραμμής αλλά και εσωτερικά ζητήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε σταδιακά να σπάει το μέτωπο των πολιτικών κομμάτων- ένα μέτωπο που ουσιαστικά δεν ήταν ποτέ αρραγές-και να κατηγορεί τους υπόλοιπους πώς όταν ο ίδιος έδειχνε με αγωνία προς την ΧΑ όλοι οι άλλοι έκαναν τα στραβά τα μάτια…

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χθες ότι εάν γίνουν τοπικές εκλογές το κόμμα του θα τις μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα ώστε το ένα σκέλος να αφορά την νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής και το δεύτερο την κατάργηση της πολιτικής των μνημονίων. Είπε χαρακτηριστικά πως «οι κάλπες μπορούν να σπάσουν το αδιέξοδο και να δείξει ο λαός ότι είναι ενάντια και στον ναζισμό και στις φιλελεύθερες πολιτικές».

Ταυτοχρόνως ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης υποστήριξε δημοσίως ότι επί της ουσίας μόνο το κόμμα του κινήθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής και παραδέχτηκε ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί να συγκροτήσει μέτωπο κατά του ναζιστικού μορφώματο ς για ψηφοθηρικούς λόγους.

Την στάση του διαχώρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο όταν την ίδια ώρα οργάνωσε συγκέντρωση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πέραμα.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ «καίει» το σενάριο, που είχε ακουστεί, να ακολουθήσει η ΝΔ την τακτική του 1992 (περίπτωση Τσοβόλα), να μην εμπλακεί δηλαδή με ψηφοδέλτιο στις εκλογές.

Τίποτα δεν αποκλείει λοιπόν πλέον η κυβέρνηση να υποστηρίξει πως βρίσκεται εν μέσω δύο εκβιασμών ( αφενός δηλαδή της παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α και αφετέρου της πρόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τις συμπληρωματικές εκλογές σε αντιμνημονιακό δημοψήφισμα) και στη βάση αυτή να προσφύγει στις κάλπες για γενικές εκλογές.

Κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια εξέλιξη εμφανίζεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος καθώς «ψυχανεμίζεται» την εκλογική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψει τον πρωθυπουργό από μια τέτοια επιλογή.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση