GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κεντροαριστερά τώρα πρέπει να γίνει ο τρίτος πόλος»

Το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει πεθάνει προ πολλού", υποστήριξε ο κ. Σκανδαλίδης, προσβλέποντας στο νέο ριζοσπαστικό υποκείμεν...


Το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει πεθάνει προ πολλού", υποστήριξε ο κ. Σκανδαλίδης, προσβλέποντας στο νέο ριζοσπαστικό υποκείμενο που θα καθορίσει τους όρους αυτής της εποχής και θα εκφράσει την κεντροαριστερά. Μιλώντας από το βήμα του διήμερου πολιτικοεπιστημονικού συμποσίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από την ίδρυσή του, κατήγγειλε τον αριστερό λαϊκισμό "που προβάλλει ανέξοδη καταγγελία που θα ακυρώνει μνημόνια στα λόγια, που υπόσχεται να αποκαταστήσει ό,τι καθήλωνε τη χώρα", όπως είπε, προσθέτοντας όμως ότι "οφείλουμε παράλληλα να καταγγείλουμε και τον δεξιό λαϊκισμό, αυτούς που επενδύουν στο φόβο που ομνύουν στο αλάθητο της συνταγής, που υποτάσσονται σε κάθε απαίτηση των τεχνοκρατών της τρόικα, που καλλιεργούν παντού μονόδρομους"….
Υποστηρίζοντας πως "δεν είμαστε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ προσαρτημένο σε ένα μακροχρόνιο συνασπισμό εξουσίας", ο Κώστας Σκανδαλίδης, έκανε λόγο για έναν «πρόσκαιρο ιστορικό συμβιβασμό» που επιβάλλει όμως "να επιστρέψουμε στον φυσικό μας χώρο", την Κεντροαριστερά. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον χρονικό ορίζοντα των συνεργασιών μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και ότι εμείς θα αγωνιστούμε για μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση. Η κεντροαριστερά τώρα πρέπει να γίνει ο τρίτος πόλος απέναντι σε δύο μονομάχους που δεν εκφράζουν ούτε το 40%", είπε, δίνοντας το στίγμα του τι δέοντος γενέσθαι για το κόμμα του στη συνέχεια. Γιατί το ΠΑΣΟΚ παρήκμασε πριν συρρικνωθεί εκλογικά;", ρώτησε. Γιατί η σχέση του με το κράτος υποκατέστησε τη σχέση του με την κοινωνία", απάντησε ο ίδιος. "Όταν πετύχαμε τον μεγάλο εθνικό στόχο να μπούμε στην ΟΝΕ, δεν τολμήσαμε αλλαγές που περιορίζουν δραστικά την σπατάλη την φοροδιαφυγή και την αισχροκέρδεια", συνέχισε, τονίζοντας ότι όπου τις τόλμησε τις άφησε ημιτελείς για να έρθει στη συνέχεια η ΝΔ να «τινάξει την χώρα στον αέρα» με την «καταστροφική πολιτική» της απογραφής και της «επανίδρυσης του κράτους».
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η κρίση απαιτεί ανασύνθεση του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου, καθώς η κρίση χρέους δεν αφαιρεί μόνο κατακτημένα δικαιώματα, αλλά περιστέλλει τη δημοκρατία, και αποδιαρθρώνει την οργάνωση της κοινωνίας. Χρειάζεται τολμηρό και ριζοσπαστικό σχέδιο με αφετηρία την αλλαγή της συνταγής του μνημονίου εντός των διεθνών δεσμεύσεων. Νέο παραγωγικό μοντέλο, συνταγματική αναθεώρηση, αναμόρφωση του κοινωνικού κράτους", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση