GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου με την ομοσπονδία Υπεραστικών ΚΤΕΛ

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του σχεδίου νόμου "Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών ...


Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του σχεδίου νόμου "Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις", ο ανεξάρτητος
βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος επισήμανε με δηλώσεις, που έκανε μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Σ. Φάτσιο και τα μέλη του ΔΣ ης Γενικής Συνομοσπονδίας Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ελλάδος, τα παρακάτω :
«Η θέσπιση του νομοσχεδίου δρομολογήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κατά τρόπο επιεικώς απαράδεκτο και ιδιαιτέρως προκλητικό.

Αυτό, γιατί ενώ οι επιχειρήσεις των ΚΤΕΛ συνιστούν βάσει νόμου από το 1952 ιδιωτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς καμία εξάρτηση από κρατικές επιχορηγήσεις και πέρα από το κοινωνικό έργο που επιτελούν στον συγκοινωνιακό τομέα, απασχολώντας περισσότερους από 25.000 ιδιοκτήτες και εργαζόμενους διακινώντας τουλάχιστον το 80% των μετακινούμενων επιβατών, μεθοδεύεται με τρόπο ετσιθελικό και αυθαίρετο η απορύθμιση ενός επιτυχούς μοντέλου υπηρεσιών που δεν επιβαρύνει ούτε κατ΄ ελάχιστον τον κρατικό προϋπολογισμό και τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη. Επί πλέον δε, είναι προφανές ακατανόητο και προκλητικό απέναντι στην χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία , σε χαλεπούς καιρούς λιτότητας και κρίσης η ίδρυση νέας ρυθμιστικής αρχής για τις ενδοχώριες συγκοινωνίες ενώ ήδη υφίσταται το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και υποδομών!
Πέρα από την κραυγαλέα αντισυνταγματικότητα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τις τοπικές αρχές ,από το περιορισμό του εν λόγω νομοσχεδίου μόνο στις εθνικές υπεραστικές γραμμές, πέρα από την αντικανονική θέσπιση γραμμών ελευθέρας επιλογής που αντίκεινται στον σχετικό κανονισμό της ΕΕ 1370/2007 και τη μη διασφάλιση των θέσεων εργασίας 15.000 εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, η όλη αυταρχικού χαρακτήρα μεθόδευση , αποτελεί αντισυνταγματική, αντιφατική και απαράδεκτη κυβερνητική πρωτοβουλία που επιβάλλεται η ΑΜΕΣΗ απόσυρσή της και η επανεξέταση του ζητήματος με τη δέουσα σοβαρότητα, τα αναγκαία εθνικά κριτήρια και την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία».

2 σχόλια

  1. Η Πηγάδα στέρεψε

    Τις είδατε τις άφθαστου μεγαλείου σκηνές στον Μελιγαλά; Την εθνικόφρονα δυναστεία να προπηλακίζεται από την πιο εθνικόφρονα αλητεία, τον εθνικώς σκεπτόμενο δήμαρχο να μπουζουριάζεται από τον πιο εθνικώς σκεπτόμενο Παναγιώταρο, την πατριωτική παπάρα να ισοπεδώνεται από την πιο πατριωτική κασσιδιάρα - με τον τηλεβόα έφτυνε ως Καραγκιόζηδες τους θεσμικώς πενθούντες ο αγκυλωτός πατριώτης. Και τις δεκάδες ελληνικές σημαίες στα χέρια ατόμων με το σήμα των SS στο στήθος να πλαταγίζουν υπερηφάνως πάνω από τις δεξιές κεφαλές μαζί με κατάρες για προδότες και προδοσία;

    Έκτακτο, έκτακτο, και άκρως εθνοπρεπές. Ιδιαίτερα όταν ο ντουλάπας απόγονος των Γερμανοτσολιάδων άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου και έδειξε σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους επισήμους ότι: Είναι βαριά, είναι βαριά, η γκλίτσα του τσολιά. Και το εθνικό ρίγος που διαπέρασε όχι μόνο τον Κασιδιάρη, μέχρις αγκυλωτού, αλλά κάθε αγνή ναζιστική ψυχή, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την προνομιακή σχέση της Χρυσής Αυγής με τα νεκροταφεία. Αυτούς τα νεκροταφεία τούς τρέφουν ιδεολογικώς, οι νεκροκεφαλές τούς εμπνέουν, και ένα, δύο, χίλια νεκροταφεία είναι το πολιτικό τους όραμα - για μελαψούς, Εβραίους, ομοφυλόφιλους, αριστερούς, αποκλίνοντες και προδότες γενικώς.

    Το ερώτημα είναι οι άλλοι, οι θεσμικοί της δημοκρατίας και οι παρατρεχάμενοι του Σαμαρά, τι ακριβώς κάνουν στον Μελιγαλά; Γιατί δεν αρκούνται σε ένα μνημόσυνο για τις ψυχές των ανθρώπων και σε ενός λεπτού, ή και μιας ώρας καλύτερα σιγή - να βάλουν την γκλάβα τους να σκεφτεί τι έγινε τότε, πώς έγινε και κυρίως πώς δεν πρέπει να ξαναγίνει; Ποιο θησαυρό νομίζουν ότι κρύβει η Πηγάδα; Με την Πηγάδα βολεύτηκαν τόσα χρόνια, με την Πηγάδα βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν άνθρωποι, με την Πηγάδα δηλητηριάστηκαν γενιές Ελλήνων, με την Πηγάδα δικαιολόγησε το παρακράτος τα εγκλήματά του και η φασιστική χούντα τις ανείπωτες αθλιότητές της. Εν ονόματι της Πηγάδας έγιναν αίσχη πρωτοφανή. Ε, στέρεψε κι αυτή η καημένη, ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε για να φτάσει η εθνικοφροσύνη την Ελλάδα στο σημερινό μεγαλείο.

    Ας την αφήσουν λοιπόν στη νηφαλιότητα των ιστορικών. Και τι νόημα έχει ο καυγάς για το λείψανο της Πηγάδας; Αν η συμμορία των ναζί θέλει να το λατρέψει, είναι σωστό η σύγχρονη Δεξιά να φέρεται ως μόνος λειψανολάτρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάνε για τον Καμμένο οι ηθικολόγοι των διαπλεκομένων. Μιλάνε για το "λιντσάρισμα", την ώρα που οι ίδιοι και οι μνημονιακές κυβερνήσεις λιντσάρουν σωματικά και ψυχικά εκατομμύρια Έλληνες. Θίχτηκαν τα υπαλληλάκια των διαπλεκομένων, οι αργυρώνητοι των ΜΜΕ και της πολιτικής, την ώρα που δισ. ευρώ υπάρχουν στο εξωτερικό και σε τραπεζικές θυρίδες, προϊόν της μεγαλύτερης λεηλασίας του δημοσίου πλούτου και των ασφαλιστικών ταμείων ! Εκεί είναι το χρέος της Ελλάδας !

    Μιλάνε για "λιντσάρισμα" οι ηθικολόγοι και δεν βλέπουν τις χιλιάδες αυτοκτονίες και τους χιλιάδες πρόωρους θανάτους Ελλήνων, δεν βλέπουν την οργανωμένη γενοκτονία με τη δραματική μείωση των γεννήσεων και την αύξηση των θανάτων. Δεν βλέπουν το "λιντσάρισμα" από τους κυβερνώντες των μισθών, των συντάξεων,των εφάπαξ, της ιατραφαρμακευτικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, δεν βλέπουν την εξαθλίωση ανέργων και εργαζομένων από τους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των πατρώνων τους ! Δεν βλέπουν την καθημερινή βία σε βάρος του 90% των Ελλήνων και ειδικά των νέων, τα ΜΑΤ και τα χημικά τους !

    Γι' αυτό ο Σύριζα θα πάει πάνω από 35% και η Χ.Α και ο Καμμένος θα πάρουν από 25% και 15% αντίστοιχα. Θα τους τελειώσουμε στις τριπλές εκλογές του Μαίου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση