GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ανθρώπους

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επιστήμονες, αφού ξεκίνησαν επίσημα τις δοκιμές σε ανθρώπους για το εμβόλιο που όπως υποστηρίζουν καταπολεμά τ...

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επιστήμονες, αφού ξεκίνησαν επίσημα τις δοκιμές σε ανθρώπους για το εμβόλιο που όπως υποστηρίζουν καταπολεμά το μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, πρόκειται για ένα εμβόλιο που εισάγει στον οργανισμό ένα εμφύτευμα σε μέγεθος νυχιού, το οποίο ουσιαστικά οδηγεί τα ανοσοκύτταρα να επιτεθούν και να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που δημιούργησαν το πρωτοποριακό αυτό εμβόλιο, το δοκίμασαν για πρώτη φορά σε ποντίκια με καρκίνο πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά τώρα κατάφεραν να τελειοποιήσουν την τεχνική τους και να λάβουν την έγκριση για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Στα ποντίκια οι δοκιμές έδειξαν ότι τα μισά από αυτά που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, παρουσίασαν πλήρη υποχώρηση των καρκινικών τους όγκων, ενώ για τους ανθρώπους, η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση