GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Χρυσή Αυγή ήταν η μόνη υγιής και όλοι οι άλλοι ήταν αδελφές»

"Σοκ και δέος» προκαλούν τα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής, που προκύπτουν από τις καταθέσεις δύο μαρτύρων, υπό καθεστώ...


"Σοκ και δέος» προκαλούν τα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής, που προκύπτουν από τις καταθέσεις δύο μαρτύρων, υπό καθεστώς προστασίας, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα, αλλά για μια οργάνωση που στόχευε στη βία και όχι στην απλή βία. Όλοι αυτοί ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να αφαιρέσουν και ζωές, αν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν και αντίπαλός τους».
 Αυτό αναφέρει στη συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο ένας εκ των δύο πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, που τελούν υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Στις συγκεντρώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή γινόταν πλύση εγκεφάλου. Μας έλεγαν ότι η Χρυσή Αυγή ήταν η μόνη υγιής, ενώ όλοι οι άλλοι -κόμματα, βουλευτές και λοιπές εξουσίες του κράτους- ήταν προδότες, αλήτες και αδελφές» αναφέρει επίσης στην κατάθεσή του στον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη ο εν λόγω μάρτυρας.
 Εξίσου συγκλονιστική είναι και η κατάθεση του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για γυναίκα, επίσης πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που έχει καταθέσει στον κ. Βουρλιώτη ότι «κάθε φορά που γινόταν έφοδος της αστυνομίας, η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση του Τμήματος Νίκαιας».
Η ίδια μάρτυρας υποστηρίζει στην κατάθεσή της πως η Χρυσή Αυγή είχε τις πλάτες της αστυνομίας. Ακόμη, στην κατάθεση γίνεται λόγος για έναν Τάσο που στρατολογούσε παιδιά ηλικίας 14 έως 17 ετών στη Χρυσή Αυγή, στους Κενταύρους.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση