GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Aνεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της συνεδρίασης για τον Μπερλουσκόνι

Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν στην Ιταλία ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης της επιτροπής της γερουσίας που...


Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν στην Ιταλία ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης της επιτροπής της γερουσίας που καλείται να εκφραστεί την...

Δευτέρα σχετικά με την αποπομπή ή μη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της γερουσίας Πιέτρο Γκράσο έκανε γνωστό ότι δεν είναι δυνατόν βάσει του ισχύοντος κανονισμού να αντικατασταθεί μέρος των μελών της εν λόγω επιτροπής, όπως αξίωσε χθες η κεντροδεξιά κατηγορώντας τα για «έλλειψη αμεροληψίας».

Στελέχη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) εισερχόμενα σε νέα σύσκεψη επανέλαβαν ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης συμμαχίας του Ενρίκο Λέτα η οποίοι ανήκουν στην συντηρητική παράταξη είναι έτοιμοι να παραιτηθούν, σε περίπτωση που δεν βρεθεί «πολιτική λύση» η οποία να ικανοποιεί τον μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργό.

Από την μία η ιταλική κεντροδεξιά προσπαθεί να πετύχει αναβολή της απόφασης της επιτροπής της γερουσίας αυτής, από την άλλη όμως το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) συνεχίζει να διαμηνύει —όπως και σήμερα, δια στόματος της βουλευτίνας Ρόζι Μπίντι— ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία προνομιακή μεταχείριση του Σίλβιο, διότι αυτό θα σήμαινε οριστική εξαφάνιση από το πολιτικό προσκήνιο, για την κεντροαριστερή παράταξη».

Είναι σαφές ότι οι διαξιφισμοί πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής της γερουσίας, την 9η Σεπτεμβρίου.

Το κεντρώο κίνημα Επιλογή Πολιτών του Μάριο Μόντι, αποπειράται να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, με κύριο στόχο την παράταση του βίου της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα. Η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Μαρία Καντσελιέρι, η οποία πρόσκειται στο κίνημα του Μόντι, κάλεσε να επανεξεταστεί από το κοινοβούλιο η ορθότητα και η συνταγματικότητα του «νόμου Σεβερίνο», στον οποίο βασίζεται η δυνατότητα αποπομπής του μεγιστάνα του Τύπου Μπερλουσκόνι από την γερουσία.

Το να ανοίξει αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να δώσει την κεντροδεξιά την ευκαιρία τόσο να διαπραγματευθεί μια προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας όσο και να επιτύχει την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας αυτής στην γερουσία.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση