GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέμα δημοκρατικής λειτουργίας και διαφάνειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο κεντρικής Μακεδονίας

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για μία ακόμη φορά η Διοίκηση αρνήθηκε να συζητηθεί ένα θέμα Διαφάνειας και Δη...


Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για μία ακόμη φορά η Διοίκηση αρνήθηκε να συζητηθεί ένα θέμα Διαφάνειας και Δημοκρατικής λειτουργίας οργάνων της Διοίκησης.
Συγκεκριμένα, αν και ο Περιφερειάρχης εισήγαγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικό θέμα ενημέρωσης, στη συνέχεια αρνήθηκε να συζητηθεί το μείζον θέμα του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, που εδώ και καιρό έχει αναδειχθεί και απασχολεί το καταναλωτικό κοινό, τους παραγωγούς, και τους μικροπωλητές.

Είναι φανερό ότι η Διοίκηση επιχείρησε να αποσιωπηθεί, να στερήσει τον αντίλογο σε ένα μείζον ζήτημα διαφάνειας, προκειμένου να αποφεύγει αγωνιωδώς να αναλάβει τις ευθύνες της, συγκαλύπτοντας ένα τόσο ευαίσθητο.

Εκ μέρους της μείζονος παράταξης της αντιπολίτευσης “ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” με τον επικεφαλής της Μάρκο Μπόλαρη ζητήθηκε επανειλημμένως από το Προεδρείο να υπάρξει αντίλογος στην τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα. Προσβάλλοντας την δημοκρατική δεοντολογία και λειτουργία το Προεδρείο και η πλειοψηφία αφ΄ενός αναφερόταν σε ανύπαρκτο ζήτημα, αφ΄ ετέρου μιλούσε για συζήτηση του θέματος σε έκτακτο Περιφερειακό ! Ο πανικός προσβάλλει και την λογική, όχι μόνο τις διαδικασίες !

Ιδιαίτερα εκτεθειμένος ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ενώ παρενέβη τοποθετούμενος τρίς, αρνήθηκε στην αντιπολίτευση το στοιχειώδες δικαίωμα να του υποβάλλει διευκρινιστικές ερωτήσεις. Επέμεινε στη θέση ότι δήθεν δεν υπάρχει θέμα, ενώ ο ίδιος άνοιξε την συνεδρίαση αναφερόμενος στο πρόβλημα!

Η αποχώρηση από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε αναγκαία, προκειμένου να υπογραμμιστεί η φίμωση του δημοκρατικού διαλόγου, ο έλεγχος της Διοίκησης και η υπεράσπιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, και τους κανόνες λειτουργίας μιας Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης.

Με την ενέργειά της αυτή η Αξιωματική Αντιπολίτευση δηλώνει ότι παραμένει συνεπής στις αυτοδιοικητικές αρχές και δεσμεύσεις της και εντείνει τον τόνο στην διεκδίκηση για διαφάνεια και αξιοπιστία στην διαχείριση της εξουσίας και την άσκηση πολιτικής και δημοκρατικής λειτουργίας των Περιφερειακών οργάνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση