GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προφυλακιστέτοι οι δύο δράστες της επίθεσης Καραμανλάκη και της ληστείας στα ΕΛΤΑ Βόλου

Προφυλακιστέτοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά την παρουσία τους στον Ανακριτή, μετά την 48ωρη προθεσμία που έλαβαν για ν...


Προφυλακιστέτοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά την παρουσία τους στον Ανακριτή, μετά την 48ωρη προθεσμία που έλαβαν για να απολογηθούν, οι δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του ...

Βολιώτη πρωταθλητή του body building Μανώλη Καραμανλάκη, στον απόηχο της οποίας αποκαλύφθηκε και η εμπλοκή τους στην ένοπλη ληστεία των ΕΛΤΑ Βόλου στις 25 Ιουλίου, με λεία 7.200 ευρώ. Μένει να αποφασιστεί την Δευτέρα το σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο οδηγηθούν και θα κρατηθούν, μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ύστερα από διαπληκτισμό που προηγήθηκε εντός του καταστήματος του 37χρονου αθλητή, ο δράστης, αφού αρχικά αποχώρησε με μοτοσυκλέτα, στη συνέχεια επανήλθε στο κατάστημα μαζί με τον 33χρονο αδερφό - συνεργό του, με αυτοκίνητο.

Εκεί ο 33χρονος κάλεσε τον 37χρονο να εξέλθει του καταστήματος. Όταν ο 37χρονος βγήκε από το κατάστημα του, ο 27χρονος δράστης, ο οποίος φορούσε κουκούλα τύπου «full face» και ανέμενε καλυπτόμενος σε είσοδο πολυκατοικίας, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες διέφυγαν με το όχημα.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση και λίγη ώρα αργότερα οι δυο δράστες συνελήφθησαν, ενώ επέστρεφαν στην οικία τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε. Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο του Βόλου και από εκεί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται.

Η αποκάλυψη της εμπλοκής τους στην ένοπλη ληστεία των ΕΛΤΑ

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες εμπλέκονται επιπλέον και στην ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Νεάπολη Βόλου την 25η Ιουλίου.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες μετέβησαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στο συγκεκριμένο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, όπου ο 33χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου «full - face» και κρατώντας μακρύκαννο όπλο (καραμπίνα), απείλησε τους υπαλλήλους και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (7.200) ευρώ.

Ο 27χρονος συνεργός του τον ανέμενε εξωτερικά του καταστήματος επιβαίνοντας στη μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν.

Τα ανευρεθέντα, μεταξύ των οποίων και δενδρύλλιο αλλά και ποσότητα κάνναβης

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ένα σακίδιο πλάτης τύπου «χιαστί», το οποίο ο 33χρονος έφερε μαζί του κατά τη διάρκεια της ληστείας και στο οποίο τοποθέτησε τα αφαιρεθέντα χρήματα,
- ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 60 εκατοστών, το οποίο καλλιεργούνταν σε γλάστρα,
- μία (1) σακούλα με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (79) γραμμαρίων και
- η μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με την οποία οι δράστες μετέβησαν στα ΕΛ.ΤΑ. και στη συνέχεια διέφυγαν.

Επιπλέον, σε αγροτική περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία θήκη όπλου, τύπου «παραλλαγής», επιμελώς κρυμμένη σε θαμνώδη βλάστηση, στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε η κυνηγετική καραμπίνα κομμένη και δύο ολοπρόσωπες κουκούλες τύπου «full face», που χρησιμοποιήθηκαν τόσο για τη διάπραξη της ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ., όσο και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 37χρονου, καθώς και είκοσι φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση