GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ανώμαλη» προσγείωση για την Ισινμπάγεβα -Η ΔΟΕ την βάζει στον «πάγο» μετά τις δηλώσεις της για την ομοφυλοφιλία

Υπό την κρίση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τίθεται η Ρωσίδα αθλήτρια του επί κοντώ Γέλενα Ισινμπάγιεβα. Η Επιτροπή θα εξετάσει αν ...

Υπό την κρίση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τίθεται η Ρωσίδα αθλήτρια του επί κοντώ Γέλενα Ισινμπάγιεβα. Η Επιτροπή θα εξετάσει αν αξίζει να είναι πρέσβειρα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, μετά από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της σχετικά με την ομοφυλοφιλία, όπως άφησε να εννοηθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.

«Θα το εξετάσουμε εν ευθέτω χρόνω», δήλωσε ο Βέλγος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την τελευταία του συνέντευξη Τύπου πριν από την ολοκλήρωση της 12χρονης θητείας του.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα, η «τσαρίνα των αιθέρων» όπως αποκαλούν την Ισινμπάγιεβα, είχε υπερασπιστεί τον αμφιλεγόμενο νόμο που ισχύει στη Ρωσία και απαγορεύει την ομοφυλοφιλική "προπαγάνδα" σε ανηλίκους. Στη Ρωσία, «βλέπουμε τους εαυτούς μας ως φυσιολογικούς ανθρώπους, όπου τα αγόρια είναι με τα κορίτσια και τα κορίτσια με τα αγόρια», υποστήριξε Ισινμπάγιεβα για να ανασκευάσει μια ημέρα αργότερα, υποστηρίζοντας ότι τα λόγια της παρεξηγήθηκαν.

Ο νόμος που θεωρείται ομοφοβικός έχει προκαλέσει ανησυχίες όσον αφορά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα φιλοξενήσει η Ρωσία τον ερχόμενο το Φεβρουάριο. Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΔΟΕ επανέλαβε ότι θέλει προφορικές και γραπτές «διαβεβαιώσεις» από τη Ρωσία ότι θα σεβαστεί τον Ολυμπιακό Χάρτη, ο οποίος απαγορεύει κάθε μορφή διάκριση. «Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Αγώνες διοργανώνονται σε ένα κυρίαρχο κράτος και η ΔΟΕ δεν μπορεί να ελπίζει σε παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις», ο Ζακ Ρόγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση