GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τους ψάχνει όλους η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του ηλικιωμένου

Αναβρασμός και αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της ΕΛΑΣ μετά το έγκλημα με θύμα τον ηλικιωμένο στους Κάτω Αμυγδάλους στο Λασίθι. Η α...

Αναβρασμός και αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της ΕΛΑΣ μετά το έγκλημα με θύμα τον ηλικιωμένο στους Κάτω Αμυγδάλους στο Λασίθι. Η αστυνομία στο νησί εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει τα πράγματα στη ...θέση τους, σε ότι έχει σχέση με την ασφάλεια των ηλικιωμένων. Έτσι στο σημείο των ερευνών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή εκτός από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή και προσπαθούν να συγκεντρώσουν πολύτιμα στοιχεία που θα μπορούν να δώσουν καταρχήν το κίνητρο του εγκλήματος και στη συνέχεια την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει κίνητρο και άρα κανένα συγκεκριμένο ή δεδομένο στοιχείο που να δίνει την ταυτότητα των δραστών ωστόσο η ΕΛΑΣ ελέγχει όχι μόνο τις συναναστροφές του ηλικιωμένου στο χωριό, αλλά ακόμα και τις ενδοοικογενειακές του σχέσεις.

Ο άτυχος γέροντας είχε χηρέψει πριν 5 χρόνια, δεν είχε παιδιά και – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – ζούσε μόνος του και χωρίς πολλά πάρε – δώσε με τον κόσμο. Υπήρχαν κάποιοι από το στενό περιβάλλον με τους οποίους όμως φαίνεται ότι δεν είχε και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Έτσι τώρα η αστυνομία έχει αρχίσει να καλεί έναν προς έναν γνωστούς, συγγενείς, φίλους του 79χρονου σε μία προσπάθεια να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο. Οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι πάρα πολλές ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι πομποί της κινητής τηλεφωνίας έχουν μπει στο ... παιγνίδι ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του γέροντα, λογαριασμοί, κτήματα και ότι άλλο είχε στην ιδιοκτησία του και θα μπορούσε να αποτελέσει ... πρόκληση στα μάτια ορισμένων ! Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί και το μέγεθος της περιουσίας του γέροντα αλλά και μία πληροφορία για μπερδεμένα κληρονομικά αφού για να ανοιχτούν όλα αυτά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες χρειάζεται και ένας εύλογος χρόνος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η δουλειά της ΕΛΑΣ στην υπόθεση αυτή δεν είναι και πολύ εύκολη αφού ο 79χρονος είχε επιλέξει να ζήσει εξαιρετικά απομονωμένος. Το σπίτι βρίσκεται σε ένα σημείο, μακριά από το χωριό, χωρίς γείτονες, “στο πουθενά” όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν. Ενώ και η πυρκαγιά έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και, βέβαια, γίνεται αντιληπτό ότι για όλα τούτα δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες !

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στην ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία υπογραμμίζει ότι:

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, για ανθρωποκτονία σε βάρος 79χρονου ημεδαπού, στο Λασίθι

Χθες (11.09.2013) το πρωί, ενημερώθηκε το Κέντρο Επικοινωνιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, ότι έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε οικία, στον οικισμό Κάτω Αμυγδάλων του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Άμεσα, μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, όπου εντόπισαν νεκρό τον 79χρονο σε εξωτερικό χώρο της οικίας ιδιοκτησίας του, η οποία είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Στο σημείο κλήθηκαν και μετέβησαν Ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηρακλείου και Κλιμάκιο από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Νεάπολης, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση