GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος, Υπουργικό: Αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο η απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν θα σημαίνει και αυτεπάγγελτη εγγραφή του...

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο η απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν θα σημαίνει και αυτεπάγγελτη εγγραφή του πολίτη στον εκλογικό κατάλογο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι η προτεινόμενη νομοθεσία θα σημαίνει την αυτόματη εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους αναφέρεται ότι η νέα νομοθεσία προτείνεται προς υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προστίθεται ότι εντάσσεται στην ευρύτερη φιλοσοφία της αντιμετώπισης του προβλήματος αποστασιοποίησης των πολιτών από τις εκλογικές διαδικασίες, καθώς και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που προκύπτει από το παλαιότερο σύστημα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση