GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παίρνουν πίσω το «ευχαριστήριο» δώρο προς τους δημοσίους υπαλλήλους

Με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, ποινικοποιείται και πάλι το «ευχαριστήριο δώρο για έκφραση ευγνωμοσύνης» που δ...


Με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, ποινικοποιείται και πάλι το «ευχαριστήριο δώρο για έκφραση ευγνωμοσύνης» που δίνεται σε δημοσίους λειτουργούς. Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία λόγω των «παρερμηνειών» που είχαν σημειωθεί, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας. Επίσης κατατέθηκε προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων, καθώς παρέχεται αναστολή δύο ετών σε καταδικασθέντες σε φυλάκιση μέχρι έξι μηνών, υπό την προϋπόθεση πως οι σχετικές αποφάσεις δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες και δεν έχουν εκτιθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι τη δημοσίευση του νόμου. Παράλληλα, παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη πταισμάτων και πλημμελημάτων που έχουν τελεστεί μέχρι την 31η Αυγούστου και για τα οποία ο νόμος προέβλεπε ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος, ή χρηματική ποινή, ή και τα δύο, ενώ ειδικά για τα πλημμελήματα, προβλέπεται πως αν ο υπαίτιος υποπέσει σε νέα αξιόποινη πράξη και καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης ανώτερη των έξι μηνών, συνεχίζεται και η προηγούμενη ποινική του δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, οι αστικές αξιώσεις για τα εν λόγω αδικήματα δεν παραγράφονται. Τέλος, για την αποφυγή νομικού κενού στην αδειοδότηση των Κολλεγίων και των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΙΕΚ), με άλλη τροπολογία προσδίδεται αναδρομική ισχύς στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις αδειοδοτήσεων, που έχουν υπογραφεί από τα τέλη του Αυγούστου μέχρι σήμερα, ώστε οι εν λόγω άδειες να ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Πηγή: www.protothema.gr

2 σχόλια

  1. Ποιος ήταν ο εμπνευστής του "οράματος" της Ευρωζώνης!..
    ΕΔΩ Σας θελω;..

    «Προτείνεται η δημιουργία μιας μεγάλης οικονομικής ζώνης εντός της οποίας η οικονομία θα αναπτύσσεται με ελάχιστη επιρροή από το κράτος.

    Μιας οικονομικής κοινότητας σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Με κοινό νόμισμα ή τουλάχιστον σταθερές ισοτιμίες, κατάργηση δασμών και συνόρων, συλλογικές εμπορικές συνθήκες με άλλες ηπείρους και κράτη, μια κεντρική Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα».


    υπογραφή 9 Ιουλίου 1940
    Χέρμαν Γκέρινγκ (Γ΄ Ράϊχ)
    αιιιι χαι χιτλερ..

    Αν τώρα αυτό μοιάζει σε κάτι με τη σημερινή Ευρωζώνη και τις επιδιώξεις του τωρινού Δ΄ Ράϊχ, μην δίνετε σημασία. Απλή σύμπτωση.

    Κάτι λοιπόν έχουν ψυλλιαστεί οι Άγγλοι, Ελβετοί, Ισλανδοί κ.λ.π. που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για Ευρωζώνη.

    Ελπίζουμε τώρα να αντιλαμβανόμαστε όλοι ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος των Γερμανών και που ακριβώς θέλουν να το πάνε. Αφού κατάφεραν να καταργήσουν τα εθνικά νομίσματα, τώρα κυριαρχούν σε ολόκληρη την Ευρωζώνη με υπερόπλο τους το ευρώ. Εμείς είμαστε άραγε διαθέσιμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πιο πουτανες από τις πουτανες

    Πότε θα μάθουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll του ΔΝΤ, ώστε να προωθούν τις μνημονιακές θέσεις; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll πολιτικών, πολυεθνικών, πρεσβειών και άλλων;

    Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, αυτή η συζήτηση έχει σταματήσει.
    Αν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής είχε δηλώσει δημόσια πως η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα.

    Σήμερα, πολλοί δημοσιογράφοι χάνουν τις δουλειές τους και υπάρχει επίκληση της αλληλεγγύης. Ναι, αλληλεγγύη, αλλά σε ποιους; Στα παπαγαλάκια της Siemens, του ΔΝΤ και της Ντόρας;

    Ε, όχι! Ας μάθουμε πρώτα ποιοι ήταν στο payroll –ήταν εκατοντάδες-, ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους.

    Περιέργως, ούτε οι δημοσιογράφοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη προθυμία να αποκαλυφτούν τα ονόματα των συναδέλφων τους που ήταν στο payroll. Ακόμα ένα μεγάλο λάθος για ένα επάγγελμα που άξιζε τους καλύτερους.

    Με την ευκαιρία, δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι που είναι –και ήταν – στο payroll.

    Στο payroll πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών είναι και συγγραφείς.

    Δεν πιστεύει κανείς, βέβαια, πως όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς τάσσονται αναφανδόν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης επειδή το πιστεύουν.

    Ούτε πιστεύει κανείς πως αυτή η σιωπή που έχει πλακώσει στον «πνευματικό κόσμο» -μετά τη χρεοκοπία της χώρας- είναι τυχαία.

    Ο «πνευματικός κόσμος» της Ελλάδας είναι βαθύτατα υλικός. Και βαθύτατα εξαγορασμένος. Για την ακρίβεια, ξεπουλημένος.

    Επίσης, δεν πιστεύει κανείς πως οι Έλληνες συγγραφείς –με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις- ζουν από τις πωλήσεις των βιβλίων τους. Εδώ γελάμε. Δυνατά.

    Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες συγγραφείς που είναι στο payroll; Θα τους δείτε στα κανάλια δίπλα σε κομψευόμενους «αριστερούς» δημοσιογράφους που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη και έκαναν εισοδισμό στα ΜΜΕ των νταβατζήδων για να ανατρέψουν το σύστημα από μέσα.

    Θαυμάστε τους. Είναι οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες.

    (Ο τίτλος του κειμένου είναι από το βιβλίο «Το ποδήλατο του Λεονάρντο» του Paco Ignacio Taibo II.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση