GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιμένουν «άνοιγμα» της αγοράς στις ιδιωτικές συντάξεις

Ανοιγμα της αγοράς των ιδιωτικών ασφαλίσεων σύνταξης και ζωής περιμένει η ασφαλιστική αγορά, καθώς συρρικνώνονται συνεχώς οι συνταξι...


Ανοιγμα της αγοράς των ιδιωτικών ασφαλίσεων σύνταξης και ζωής περιμένει η ασφαλιστική αγορά, καθώς συρρικνώνονται συνεχώς οι συνταξιοδοτικές παροχές από τα ασφαλιστικά ταμεία και το εφάπαξ...

Παρακολουθόντας τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση οι Ελληνες ασφαλιστές βλέπουν ότι αργά η γρήγορα θα υπάρξουν ρυθμίσεις που θα βάλουν και τις ασφαλιστικές εταιρίες στον δεύτερο πυλώνα των επαγγελματικών ταμείων ,που προς το παρόν είναι «παγωμένα» με ένα ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο του 2002.

Μάλιστα, υπάρχει και δέσμευση στο μνημόνιο με την τρόικα για θέσπιση των επαγγελματικών συντάξεων και το θέμα της εφαρμογής των Ρυθμίσεων είναι σε διαβούλευση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών , του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που είναι η εποπτική αρχή για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο πως μπορεί να προχωρήσει και σε πιο βάθος χρόνου ένα εγχείρημα που θα άνοιγε στις ασφαλιστικές εταιρίες το δρόμο να συστήνουν ή να διαχειρίζονται επαγγελματικά ταμεία ή ακόμα να μεταφερθούν πόροι από τα υπάρχοντα επικουρικά ασφαλιστικά προς τις ασφαλιστικές εταιρίες για διαχείριση ή ένταξη σε σχήματα επαγγελματικών ταμείων.

Κιαυτό, γιατί υπάρχουν μείζονα ανοικτά θέματα όπως, ποιες ασφαλιστικές και με ποια κεφαλαιακά κριτήρια θα μπορούν να έχουν ρόλο διαχείρισης ή σύστασης επαγγελματικών ταμείων.

Αν θα υπάρξουν και ποια κίνητρα για να ενταχθούν οι ασφαλισμένοι σε επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία. Οι ασφαλιστικές έχουν επανειλημμένα θέσει το θέμα των φορολογικών κινήτρων, αλλά το ζητούμενο είναι πως και με ποίο τρόπο θα υπάρξουν αυτές, όταν έχουν καταργηθεί όλες οι φοροαπαλλαγές για τις ιδιωτικές ασφαλίσεις και υπάρχει υπερ φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων φορολογούμενων.

Πάντως ενδιαφέρον έχει και το γεγονός οτι εκτός των ιδιωτικών και επαγγελματικών συντάξεων στις ρυθμίσεις που θα γίνουν περιλαμβάνεται και το κομμάτι της υγείας, που φαίνεται να καίει ή να ενδιαφέρει περισσότερο τους πολίτες στην παρούσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

asfalisinet.gr

1 σχόλιο

  1. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ,ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ,,,
    ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση