GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθώος ο κατηγορούμενος φοιτητής για τον παράνομο Ραδιοφωνικό Σταθμό

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών για την υπόθεση. Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα του δικ...

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών για την υπόθεση. Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα του δικαστηρίου, που παρακολουθούσε τη δίκη...

Αθώος κρίθηκε από την έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης φοιτητής Κ.Δ. που βρέθηκε κατηγορούμενος για τη λειτουργία του παράνομου ραδιοφωνικού φοιτητικού σταθμού της Ξάνθης.

Όπως είναι γνωστό ο φοιτητής είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις 8 Αυγούστου με την κατηγορία της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού χωρίς άδεια εκπομπής, μετά και τον έλεγχο της Ε.Ε.Τ.Τ.

Ο νεαρός φοιτητής κάθισε στο σκαμνί το πρωί της Παρασκευής, με τους δύο συνηγόρους υπεράσπισής του να επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα πολιτιστικό ραδιοφωνικό σταθμό, και όχι εμπορικό, ο οποίος εξέπεμπε μέσα από τον χώρο του Πανεπιστημίου στην Ξάνθη και λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Φοιτητών Γέφυρα.

Από την πλευρά του ο υπάλληλος της Ε.Ε.Τ.Τ. που διενήργησε το έλεγχο στις 8 Αυγούστου και επιβεβαίωσε την παράνομη λειτουργία του σταθμού καταθέτοντας στη δικαστήριο ανέφερε πως από το 2004 και μετά η Ε.Ε.Τ.Τ. πραγματοποιεί ελέγχου στην επαρχία ώστε να εντοπίσει σταθμούς που εκπέμπουν χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, όπως ανέφερε ο ίδιος, και ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Αυγούστου στην Ξάνθη από τον οποίο προέκυψε η παράνομη εκπομπή του σταθμού των φοιτητών. «Ο σταθμός λειτουργούσε μέσα σε μια αίθουσα εκδηλώσεων, μάλλον του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο κατηγορούμενος προσφέρθηκε να ανοίξει την πόρτα για να κάνουμε έλεγχο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Μετά τη σύλληψη του κατηγορουμένου ο εξοπλισμός του ραδιοφωνικού σταθμού κατασχέθηκε.

«Με κάλεσε η Ασφάλεια να πάω να ανοίξω τον χώρο για έναν έλεγχο που ήθελαν να κάνουν και επειδή εγώ είχα τα κλειδιά πήγα» ανέφερε κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος τονίζοντας πως τα κλειδιά βρίσκονταν στην κατοχή του επειδή ήταν από τα λίγα μέλη του Συλλόγου που κατάγονται από την Ξάνθη και ο έλεγχος έγινε σε περίοδο διακοπών. «Είχα τα κλειδιά γιατί ο πρόεδρος απουσίαζε λόγο διακοπών και εγώ είμαι από τους λίγους που κατάγονται από την Ξάνθη» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς από την έδρα για το εάν θα έθεταν ξανά οι φοιτητές σε λειτουργία τον σταθμό μετά την επιστροφή του κατασχεθέντος εξοπλισμού ο ίδιος επισήμανε πως «όχι, πρώτα θα προχωρούσαμε τις διαδικασίες για την αδειοδότηση του σταθμού».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι ενέργειες για τη λειτουργία του σταθμού ξεκίνησαν από το 1999 και εκ τότε έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες προς την Πρυτανεία ώστε να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του σταθμού. Ο ίδιος μάλιστα στάθηκε στην πολιτιστική δράση του Συλλόγου Γέφυρα, τονίζοντας πως «εάν δεν υπήρχε ο Σύλλογος η ζωή των φοιτητών θα ήταν τελείως διαφορετική».

Η αίθουσα του δικαστηρίου κατακλύστηκε από φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο.

Η Εισαγγελέας της έδρας, μετά από μια σύντομη διακοπή, πρότεινε την αθώωση του νεαρού φοιτητή, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την έδρα. Ωστόσο όπως σημείωσε η ίδια έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του νυν προέδρου του Συλλόγου, ενώ το Δικαστήριο απέφυγε να εκδώσει απόφαση για την τύχη των κατασχεθέντων ακριβώς λόγω αυτού.

Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον χώρο των Δικαστηρίων διένειμαν ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης στο οποίο αναφέρονταν πως «την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 άντρες της ασφάλειας με την ΕΕΤΤ εισβάλουν στο κτίριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Underground στις εστίες Κιμμερίων και καταπατώντας το πανεπιστημιακό άσυλο κατάσχουν τον εξοπλισμό του σταθμού, συλλαμβάνουν έναν συμφοιτητή μας ως υπεύθυνο του ραδιοφωνικού σταθμού και τον οδηγούν στην Εισαγγελία, κατηγορούμενο για παράνομη εκπομπή.

Ο φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός ουδεμία σχέση έχει με τα ΜΜΕ, που ανήκουν σε πολυεθνικές, μονοπώλια και βιομηχάνους, άρα εκφράζουν και την εφαρμοζόμενη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους (ΕΕ, μονοπώλια, κεφάλαιο).

Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία μες το κατακαλόκαιρο, που λείπουν οι φοιτητές. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε τόσο οι φοιτητές (Σχέδιο Αθηνά, νόμος πλαίσιο, υποχρηματοδότηση) όσο και τα φτωχά λαϊκά στρώματα (εργασία, υγεία).

Καμία δίωξη στον συμφοιτητή μας, κάτω τα χέρια από το άσυλο».
ThrakiToday

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση