GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς έγιναν οι συλλήψεις της Χρυσής Αυγής. Όλο το ιστορικό...

Το κουβάρι για να γίνουν οι συλλήψεις της Χρυσής Αυγής άρχισε να ξετυλίγεται στις 06:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που εισαγγ...

Το κουβάρι για να γίνουν οι συλλήψεις της Χρυσής Αυγής άρχισε να ξετυλίγεται στις 06:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που εισαγγελέας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη.
«Ήρθαμε να σας συλλάβουμε» του είπαν μόλις τους άνοιξε την πόρτα. Δεν αντέδρασε και τους ακολούθησε.
Ο επόμενος ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ακολούθησε ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο άνθρωπος που μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και είπε στον 45χρονο δολοφόνο να «κόψεις το λαιμό σου».
Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι είτε η διεύθυνση είτε η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Οι συλλήψεις δεν σταμάτησαν εκεί. Συνελήφθη και ο Παναγιώτης Λαγός, ενώ παραδόθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος , Χρήστος Παππάς, καταζητείται, ενώ λίγο πριν από τις 15:00 πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο βουλευτής Νίκος Μίχας, φωνάζοντας "Ζήτω η Δημοκρατία".
Συνολικά έχουν γίνει 18 συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους μέλη του κόμματος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αναζητείται και μια γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Ασφάλειας Πειραιά.
Όπλα, 43.100 ευρώ, πολλά φυσίγγια, υπολογιστές και USB βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου
Όλοι οι συλληφθέντες βουλευτές κρατούνται στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο.
Σιγή ασυρμάτου από τις Αρχές
Όλα έγιναν με άκρα μυστικότητα. Κανείς δεν γνώριζε τίποτα. Κανείς εκτός από τρεις ανθρώπους. Πριν από κάθε σύλληψη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας καλούσε τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, που είχε αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, για να πάνε να κάνουν τις συλλήψεις. Μέχρι τη στιγμή που έκαναν τις συλλήψεις, δεν ήξεραν σε ποιους επρόκειτο να περάσουν χειροπέδες.
Το πόρισμα φωτιά
Το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη «καίει» την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και μέλη του κόμματος. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός, αποκαλούνταν «πρίγκιπας Φύρερ», ο Χρήστος Παππάς ήταν ο υπαρχηγός του και μαζί με τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγό ήταν ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης.
Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά, ανέλαβε να εκπροσωπήσει και τον Ηλία Παναγιώταρο.
Στο πόρισμα υπάρχουν στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονία Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.
Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

1 σχόλιο

  1. Όλα αυτά που γίνονται σήμερα δεν γίνονται για να χτυπηθεί ο νεοναζισμός.

    Όλοι ξέρουν ότι η οικονομία δεν πάει καλά, θα χρειαστεί νέο πακέτο, κούρεμα ( ίσως και καταθέσεων ), νέο ασφαλιστικό, νέο κούρεμα μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, νέες περικοπές στη Παιδεία και την Υγεία.

    Ταυτόχρονα, όλοι ξέρουν ότι με την κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά, εκατομμύρια οικογενειάρχες θα πληρώσουν 200 έως 300% παραπάνω φόρο εισοδήματος το 2014. Όποιος είχε φέτος επιστροφή 100 ευρώ, του χρόνου θα πληρώσει 2000 ευρώ και πάνω, λόγω κατάργησης φοροαπαλλαγών και αφορολογήτου τέκνων. Επιπλέον, ο Ενιαίος Φόρος για ακίνητα και αγροτεμάχια θα είναι πρωτοφανής για τη μεσαία αστική τάξη ( που κατα παράδοση ψήφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ), χειρότερος από το χαράτσι στη ΔΕΗ, αφου βάζει μέσα οικόπεδα, αγροτεμάχια, προσόψεις και χίλια όσα μύρια θέλει η Τρόικα.

    Το σημερινό ήδη έχει "ηρωοποιήσει" στα μάτια ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού τους εκπροσώπους της Χ.Α. Φυσικά στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις ελάχιστοι θα απαντούν ότι θα την ψηφίσουν, γιατί μπορεί να φοβούνται, αλλά σιωπηλά θα δημιουργηθεί ένα ρεύμα υπέρ της, γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με όσους κυβέρνησαν την χώρα από το 1981 και την χρεοκόπησαν και οδήγησαν δεκα΄δες χιλιάδες ανθρώπους στο τάφο ( αυτοκτονίες, καρδιακά, εγκεφαλικά, ανίατες ασθένειες ). Ο κόσμος έχει αηδιάσει από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, οπότε στρέφεται προς τα εκεί που αυτά τα ΜΜΕ πολεμούν με μανία. Δυστυχώς, τα σημερινά θα πολλαπλασιάσουν το ακροατήριο και τους ψηφοφόρους ακροδεξιών κομμάτων, είτε της Χ.Α, είτε ότι την διαδεχθεί, ειδικά στις ηλικίες κάτω των 35 ετών. Είναι μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα, πολλές συνεχόμενες αυτές τις μέρες, με την "ηρωοποίηση" της Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση