GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιδόματα - Βοήθεια - Κοροϊδία

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης.  Είναι το λιγότερο γελοίο όλο αυτό που γίνεται με τα υποτιθέμενα «σχέδια» της κυβέρνησης η οποία εξακ...


Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης. 

Είναι το λιγότερο γελοίο όλο αυτό που γίνεται με τα υποτιθέμενα «σχέδια» της κυβέρνησης η οποία εξακολουθεί να ζει εκτός χώρας και εκτός πλανήτη.
ΘΑ δώσει ο Ο.Α.Ε.Δ επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους κάτω των 45 ετών.

Μια ερώτηση προς τους αρμοδίους.
Με τους ΑΝΩ των 45 ετών ΤΙ θα γίνει;
Αν σας διαφεύγει, και αυτοί είναι άνεργοι, και μάλιστα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ να μην βρουν δουλειά λόγο ηλικίας.

Αυτοί κύριοι αρμόδιοι δεν έχουν ανάγκες;
Αν θυμάμαι καλά, ο πρωθυπουργός μίλησε για «αποκατάσταση των αδικιών», μόνο που ούτε ο ίδιος απ’ ότι φαίνεται πίστευε αυτά που έλεγε τη στιγμή που και νέες αδικίες κάνει η κυβέρνηση του.

Και δεν είναι μόνο αυτές που κάνει, σχεδιάζει και άλλες περισσότερες με τη γνωστή δικαιολογία της τρόικα.

Έτσι, για να μ ξεχνιόμαστε, γιατί παρόλο που η τρόικα είναι έξω, δίνει διαταγές προς «άμεση εκτέλεση» στην κυβέρνηση.
Καταλαβαίνετε τι θα γίνει όταν έρθει.
Και μην παραμυθιάζεστε με τις δηλώσεις περί «σκληρών παζαριών» γιατί τα «παζάρια» (διαπραγματεύσεις τα λένε) γίνονται τελικά προς όφελος των ξένων.
Είπατε κάτι;
Πάμε τώρα στο άλλο επίδομα, αυτό της θέρμανσης.
Φέτος όπως λένε οι γνώστες του θέματος, οι δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι από πέρσι, άρα τα χρήματα που θα δοθούν, θα είναι λιγότερα.
Θα το δούμε σε λίγες μέρες πως θα εξελιχτεί.
Άλλη ερώτηση πάλι προς τους αρμοδίους.
ΠΟΣΟ θα είναι η τιμή του λίτρου του πετρελαίου θέρμανσης;
Κάτι ειπώθηκε για 1,3, άρα στην επαρχία, βλέπε 1,30, πιθανόν και 1,40.
Αλλοίμονο αν κάνει βαρύ χειμώνα.
Πέρσι πάγωσε η μίση και παραπάνω Ελλάδα, και ΔΕΝ έκανε χειμώνα όπως άλλες χρονιές.

Και φέτος θα παγώσουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Κατά τα άλλα, το «οικονομικό επιτελείο» (εδώ γελάμε) περιμένει να …. εισπράξει μόνο που κοιμάται και ονειρεύεται.

Πέρσι, με τα «σχέδια» τους μπήκαν μέσα.
Έχασαν ένα σωρό λεφτά.
Διαβάστε αυτό…
«Επανέρχεται η Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων στο αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης για την προσεχή χειμερινή περίοδο, υποστηρίζοντας ότι η εξίσωση του φόρου με το ντίζελ κίνησης απέτυχε.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι η μείωση του φόρου από 0,33 στα 0,06 ευρώ το λίτρο, στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012 θα επαναφέρει υψηλά τα δημόσια έσοδα, από την αύξηση των πωλήσεων, και παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά, τα σχολεία, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους κ.λπ. να περάσουν ζεστό χειμώνα».

Και αυτό…..
«Όπως επισήμαναν ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Γ. Ψυχογιός, και ο αντιπρόεδρος, Γ. Αληγιζάκης, η εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου οδήγησε μεν σε δραστική μείωση του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων αλλά προκάλεσε σειρά προβλημάτων: οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος του πετρελαίου, χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς θέρμανση τον περασμένο χειμώνα, πολλοί στράφηκαν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης με δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον (από καυσόξυλα και πέλετ, μέχρι σκουπίδια), μειώθηκε η απασχόληση στον κλάδο του πετρελαίου, καθώς οι πωλήσεις πετρελαίου κατέρρευσαν κατά 70% ενώ μειώθηκαν κατά 400 εκατ. ευρώ και τα έσοδα του Δημοσίου λόγω της μείωσης της κατανάλωσης.»

Αυτά με το πετρέλαιο θέρμανσης για την ώρα.
Τώρα, σχετικά με τα ΨΙΧΟΥΛΑ που τα χαρακτηρίζουν «επιδόματα», την κοροϊδία όλων εκείνων που έχουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, εγώ θα καλέσω τους «κυβερνώντες» να κινηθούν εκείνοι με τα 200 ευρώ, να επιχειρήσουν εκείνοι να ξεχειμωνιάσουν χωρίς την θέρμανση που έχουν στα σπίτια και στις γραφειάρες τους.
Να τους δω ΠΩΣ θα τα φέρουν βόλτα με άδειες τσέπες.
Αλλά ξέχασα, οι τσέπες όλων αυτών είναι τόσο γεμάτες, που ΠΟΤΕ δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Και είναι γεμάτες με τα δικά μας λεφτά , αυτά που μας «άρπαξαν» και συνεχίζουν να μας αρπάζουν.

5 σχόλια

  1. Χρυσή Αυγή όπως λέμε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δολοφόνοι και ηθικοί αυτουργοί.‏..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ μεταφέρει την έδρα του στη Βουλγαρία!

    Μετά τη Βιοχάλκο, μια ακόμα γνωστή ελληνική επιχείρηση μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό. Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μεταφέρει τα γραφεία του στην Βουλγαρία, γιατί στην Ελλάδα το κυνηγάνε για τα νοίκια και κινδυνεύει με κατασχέσεις.
    Τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Σόφια της Βουλγαρίας είναι σε ημιυπόγειο χώρο και το ενοίκιο είναι 40 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μας πει η ΕΛ.ΑΣ. γιατί δεν αντέδρασαν οι αστυνομικοί που ήταν μπροστά... και στο φονικό και στην επίθεση στους αφισοκολλητές; Ψηφοφόροι της ΧΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΑΛ ΦΜ ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ,ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
    ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΒΑΡΩΝΟΣ,LORD JACOB ROTHSCHILD
    ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η BLACKSTONE ,ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΙΠΝΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ,ΠΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΓΕΡΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΟΥ Ο ΜΙΣΟΤΥΦΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΑ
    ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ,ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΔΗΜΕΥΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.
    ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΝ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
    ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
    ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

    Πανικόβλητοι, αδίστακτοι, επικίνδυνοι!

    Μπροστά στις ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την υστερόβουλη ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να απευθύνει διάγγελμα ενός λεπτού. Αναδιπλώθηκε τακτικά, αλλά παραμένει προσηλωμένος στη στρατηγική της έντασης και της δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Κι άλλος έμπιστος συνεργάτης του, με κορυφαίο θεσμικό ρόλο, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, επανήλθε στη γραμμή της ταύτισης της Χ.Α. με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος που είχε προ καιρού, με δηλώσεις του, βολιδοσκοπήσει για πιθανή κυβερνητική συνεργασία Ν.Δ. - Χ.Α.

    Κι όλα αυτά, ενώ κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. διαφωνούν ανοιχτά με τις επιλογές του πρωθυπουργικού επιτελείου, που συνιστούν αλλοίωση της ιστορικής φυσιογνωμίας του κόμματος. Άραγε η Ν.Δ. μετατρέπεται με βίαιο τρόπο σε... Πολιτική Άνοιξη; Η στρατηγική Σαμαρά προϊδεάζει για μονιμότερη μετατόπιση της Ν.Δ. προς την Ακροδεξιά. Εμφανίζεται έτοιμος να τα κάνει όλα, αρκεί να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

    Όταν, όμως, το Μαξίμου βγάζει εκτός συνταγματικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρη την Αριστερά, δηλαδή το 35% των πολιτών με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου, είναι προφανές ότι προετοιμάζουν κλίμα εκτροπής. Εν όψει μάλιστα του ενδεχομένου να κερδίσει η Αριστερά στις εκλογές, τα περί "εκτός συνταγματικού τόξου" ισοδυναμούν ουσιαστικά με προκαταβολική αμφισβήτηση της λαϊκής ψήφου. Ιδού ποιο είναι το άκρο!

    Στο απελπισμένο και αδίστακτο κυνήγι του Σαμαρά για την εξουσία ακολουθεί κι ο Βενιζέλος. Αυτό κι αν είναι αλλοίωση της ιστορικής φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ! Χθες επανήλθε στις αντιαριστερές ψυχώσεις του κατασκευάζοντας φάντασμα δηλώσεων Τσίπρα.

    Με την τακτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι αναμενόμενο να αντιδράσει η κοινωνία, η οποία διαβλέπει ότι πίσω από την όξυνση και τον ακρωτηριασμό του συνταγματικού τόξου κρύβεται μεθόδευση αποπροσανατολισμού. Είναι σίγουρο επίσης ότι θα αντιδράσουν οι δημοκρατικοί και σκεπτόμενοι οπαδοί τους. Οι δύο μοιραίοι πολιτικοί ηγέτες έχουν καταστήσει τα κόμματά τους, με την προσήλωσή τους στη μνημονιακή καταστροφή, σκιά του άλλοτε κραταιού εαυτού τους. Κοινωνικές δυνάμεις που στήριζαν επί χρόνια τα δύο κόμματα δεν έχουν κανένα λόγο να τους ακολουθήσουν στην προσπάθεια ιδιοποίησης της εξουσίας, που ισοδυναμεί με μεγαλύτερη καταβύθιση της χώρας στην εθνική αναξιοπρέπεια και την κοινωνική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση