GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας μάλλον θα πέσει στα χέρια του... Κατάρ

Ο ιστορικός Ποδηλατικός Γύρις της Γαλλίας ενδέχεται να περάσει σε «ξενα» χέρια, έπειτα από απόφαση του Ομίλου Amaury όπου ανήκει να πωλήσ...

Ο ιστορικός Ποδηλατικός Γύρις της Γαλλίας ενδέχεται να περάσει σε «ξενα» χέρια, έπειτα από απόφαση του Ομίλου Amaury όπου ανήκει να πωλήσει όλες τις επιχειρήσεις του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Trubune» οι ιδιοκτήτες του Amaury Group εξετάζουν όλα τα οικονομικά ενδεχόμενα για την πώληση, ξεχωριστά ή μη, όλων των επιχειρήσεών τους, εκτός της ακίνητης περιουσίας τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, η πωληση δεν θα αφορά μόνο στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, που παρομοιάζεται από τους Γάλλους σαν «την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά», αλλά και σε άλλους αγώνες του αθλήματος, εντός και εκτός συνόρων, τις εφημερίδες L' Equipe και Le Parisien, το Amaury Sporting Organisation και το Ράλι Ντακάρ.

Πρώτη στη λίστα των αγοραστών είναι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ που έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στον χώρο του αθλητισμού της χώρας, χοντας σημαντική χορηγία στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας μέσω της Qatar Airways, ενώ είναι και ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πάντως, το 2006 αλλά και το 2010 ο Όμιλος είχε κάνει και πάλι προσφορά σε ξένους επενδυτές, για τον Γύρο της Γαλλίας που έφτανε το ένα δισεκατομμύριο. Μεταξύ αυτών που εξέταζαν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν μερίδιο ήταν και ο Λανς Άρμστρονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση