GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση Ν. Νικολόπουλου για την δικαστική απόφαση για διαθεσιμότητα καθηγητών

Από το Γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση... «Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες χαιρ...

Από το Γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση...

«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του Διοικητικού εφετείου Αθηνών με την οποία αναστέλλεται η διαθεσιμότητα των μονίμων τακτικών υπαλλήλων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις απαιτήσεις της τρόικας. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με τη δικηγόρο Κωνσταντίνα Φουντέα, έκανε δεκτή την αίτηση δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ζητούσαν να ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί.

Οι Έλληνες δικαστές απεφάνθησαν και κατέγραψαν σε μία μεγάλης σπουδαιότητας απόφαση όσα διαλαλούσαμε εντός και εκτός της Βουλής .

Το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με αποφάσεις διαφόρων Πολιτικών Πρωτοδικείων της χώρας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων).

Μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και εν συνεχεία οδηγούνται στην απόλυση, γιατί έτσι αποφάσισε η ΞΕΝΗ ΤΡΟΙΚΑ και εκτέλεσαν οι ντόπιοι ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, παραβιάζοντας τους νόμους και το Σύνταγμα της πατρίδας μας.

Με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών περίτρανα διαφαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που αφορά η εν λόγω διαθεσιμότητα.

Ταυτόχρονα την Τετάρτη το ΣτΕ επέστρεψε στο υπουργείο Παιδείας το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση θα κριθούν και εκείνοι με τους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τις αποφάσεις των Δικαστών και αμέσως να αποκαταστήσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ επαναφέροντας τους διωχθέντες στην δουλειά τους, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ έγινε παραδεκτό ότι οι κυβερνώντες δεν έλαβαν υπόψη τις αρχές της ίσης μεταχείρισης και την αρχή της αναλογικότητας όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Τέλος οι Σαμαράς – Βενιζέλος – Αρβανιτόπουλος, υποχρεούνται αφού αναστείλουν το ΠΡΟΓΚΡΟΜ των διώξεων κατά αθώων εντίμων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα να απολογηθούν για αυτές τις έκνομες και αντισυνταγματικές τους αποφάσεις, όπως τις έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επιστρέφοντας στο υπουργείο Παιδείας ως μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση