GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Συρία εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ

Στη Βηρυτό έφθασαν σήμερα εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για να μεταβούν στη Συρία προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνά τους για τη χρήση χ...


Στη Βηρυτό έφθασαν σήμερα εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για να μεταβούν στη Συρία προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνά τους για τη χρήση χημικών όπλων, δήλωσε πηγή του αερολιμένα.
Η ομάδα των επιθεωρητών, υπό τον Ακε Σέλστρομ, πρέπει να διαπιστώσει αν χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν 14 φορές στη Συρία μέσα σε διάστημα 30 μηνών που διαρκεί η σύγκρουση, αλλά δεν έχει αποστολή να διαπιστώσει ποιος είναι ο υπεύθυνος των επιθέσεων αυτών.

Η ομάδα είχε μεταβεί στη Συρία τον περασμένο μήνα και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, σε έκθεσή της που δημοσιοποίησε στις 16 Σεπτεμβρίου, ότι έγινε χρήση χημικών όπλων σε ευρεία κλίμακα.

Όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό πρακτορείο, υπάρχουν αποδείξεις ότι αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση στην ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με την έκθεσή τους.

Ο Σέλστρομ υπογράμμισε ότι επρόκειτο για μια έκθεση προόδου, ενώ διευκρίνισε ότι η ομάδα των εμπειρογνωμόνων ελπίζει να μπορέσει να παρουσιάσει την τελική της έκθεση για όλες τις κατηγορίες "ίσως στα τέλη Οκτωβρίου".

Η συμφωνία αυτή απομάκρυνε την απειλή μιας στρατιωτικής επιχείρησης ωστόσο η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, διαφωνεί με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία στους όρους μιας απόφασης του ΟΗΕ κυρίως όσον αφορά την προσφυγή στην στρατιωτική βία. metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση