GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζει η ασφάλεια στους δρόμους της Ε.Ε. από το Νοέμβριο!

Όσοι οδηγούν εντός Ε.Ε. θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις σε περίπτωση που παραβούν τον Κ.Ο.Κ. ακόμα και εάν βρίσκονται σε μια ξένη χώρα! Α...


Όσοι οδηγούν εντός Ε.Ε. θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις σε περίπτωση που παραβούν τον Κ.Ο.Κ. ακόμα και εάν βρίσκονται σε μια ξένη χώρα! Από τις 7 Νοεμβρίου 2013, οι οδηγοί οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες οδικής...

κυκλοφορίας ανεξαρτήτως σε ποια χώρα είναι δηλωμένο το όχημα τους.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: οι οδηγοί αποφεύγουν να παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ., όταν κινούνται στη χώρα τους, καθ’ότι γνωρίζουν ότι οι αρχές θα τους στείλουν το πρόστιμο, αφού έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των δηλωμένων οχημάτων τους. Έτσι, σε μια προσπάθεια αναχαιτισμού των παραβιάσεων, το ίδιο θα ισχύει πλέον και στην εκτός συνόρων οδήγηση μέσω της Κοινοτικής Οδηγίας 2011/82/ΕΕ περί της ανταλλαγής πληροφοριών των παραβάσεων και αδικημάτων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια.

Η εφαρμογή αυτών των νομοθετικών μέτρων έχει μια σημαντική προοπτική ως προς την προστασία της ανθρώπινης ζωής και βεβαίως θα βοηθήσει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε όλη την ΕΕ. Τι θα αλλάξει? Οι οδηγοί που θα διασχίζουν εθνικά σύνορα εντός της ΕΕ θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν πληροφορηθεί για τους κανόνες οδικής ασφάλειας που ισχύουν στη χώρα που θα επισκεπτούν. Οι νόμοι αυτοί έχουν θεσπιστεί για να σώζονται ζωές και να μειωθεί ο κίνδυνος τροχαίων συμβάντων.

Οι οκτώ παραβιάσεις της οδικής ασφάλειας:

-Υπέρβαση του ορίου ταχύτητας,

-Μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,

-Παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη ή παραβίαση σήματος STOP,

-Οδήγηση και κατανάλωση αλκοόλ,

-Οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών,

-Απουσία προστατευτικού κράνους (αφορά τους μοτοσικλετιστές),

-Χρήση λωρίδας στην οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία (όπως οι λωρίδες έκτακτης ανάγκης, οι λωρίδες που προορίζονται για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και λωρίδες που έχουν κλείσει εξ’αιτίας της εκτέλεσης οδικών έργων)

-Παράνομη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών επικοινωνίας κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πλέον των 100 εκατομμυρίων διασυνοριακών ταξιδιών (κυρίως επαγγελματικής και τουριστικής φύσης) γίνονται μεταξύ των χωρών της ΕΕ κάθε χρόνο. Για αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορεί τους οδηγούς για τους κανόνες σε όλες τις γλώσσες μέσα από το site http://ec.europa.eu/transport/road_safety/going_abroad/index_en.htm. «Ζητάμε από όλους τους οδηγούς που οδηγούν σε χώρες του εξωτερικού να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες και να συμμορφωθούν με τους νόμους οδικής ασφάλειας, αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής του ETSC, Antoniο Avenoso.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωρίζουμε ότι:

-Τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες εμφανίζουν τριπλάσιες πιθανότητες παράβασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

-Το παράδειγμα της Γαλλίας ανέδειξε την παραβίαση των ορίων ταχύτητας από αλλοδαπούς οδηγούς σε ποσοστό 25% του συνόλου των παραβάσεων που σε περιόδους μεγάλης κυκλοφορίας ανήλθε σε ποσοστό 40%-50%.

-Χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Ισπανία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσδοκούν σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή της Οδηγίας.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση