GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έτοιμος" για εκλογές ο Σαμαράς

  “Έτοιμος για όλα” είναι, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός. Ακόμη και για πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, ...

 
“Έτοιμος για όλα” είναι, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός. Ακόμη και για πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος, εφόσον οι τροικανοί βάλουν ξανά στο τραπέζι θέμα “νέων μέτρων” ή αν επιμείνουν στο λουκέτο της αμυντικής βιομηχανίας, να πάρει το ρίσκο και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. “Τρίτο μνημόνιο και νέα μέτρα, ισοδυναμούν με πτώση της κυβέρνησης”, δηλώνει στο kentrinews.gr, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, προσθέτοντας πως μπροστά σε έναν τέτοιο “ωμό εκβιασμό της τρόικας” τη λύση πρέπει να τη δώσει ο λαός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews.gr, ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του εισηγήσεις κορυφαίων υπουργών που τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. “Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει σύντομα από το λαό ανανέωση της εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα να περιγράψει με σαφήνεια την επόμενη μέρα της χώρας. Η επόμενη μέρα πρέπει να χαρακτηρίζεται από τρία στοιχεία: εθνική συνεννόηση, ανάπτυξη και μείωση πολλών άδικων φόρων” φέρεται να λέει στους συνομιλητές του, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Τα σενάρια
Τρία πάντως είναι αυτή τη στιγμή τα σενάρια που υπάρχουν και κουβεντιάζονται, εντός και εκτός Ελλάδας. Το πρώτο είναι το σενάριο της μη αυτοδυναμίας και της ακυβερνησίας. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σκληρό ντέρμπι μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με τους εν δυνάμει συμμάχους (βλ. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να δίνουν αγώνα επιβίωσης στις επόμενες εκλογές, και με το σενάριο αυτοδυναμίας να φαντάζει αυτή τη στιγμή “άπιαστο όνειρο”, είναι πολύ πιθανό η ΝΔ να μην μπορεί να κυβερνήσει, στην περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα, και να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Με την ελπίδα να επαναληφθεί η ιστορία, όπως έγινε το 2012 όταν η ΝΔ, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, κέρδισε περίπου 11 μονάδες.

Το δεύτερο, αλλά κακό σενάριο για τη ΝΔ, είναι να είναι πρώτο κόμμα και με καθαρή διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός θα σχηματίσει κυβέρνηση – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- και αφετέρου αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της ΝΔ.

Το τρίτο σενάριο που καλλιεργούν κάποια θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα περί αλλαγής κυβέρνησης και πρωθυπουργού από την υπάρχουσα βουλή, είναι και το πιο αδύναμο. Και τούτο γιατί δεν υπάρχει- με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες- κανείς μέσα στη ΝΔ που να αμφισβητεί τον Αντ. Σαμαρά. Άρα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να βρεθεί γαλάζιο στέλεχος, που θα παίξει το ρόλο του “αποστάτη”.

Να σημειωθεί, τέλος, πως όσοι διακινούν “πληροφορίες” περί τριπλών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο, χαρακτηρίζονται από το Μαξίμου ως “προβοκάτορες και ανόητοι″. “Δηλαδή στη μία κάλπη οι πολίτες θα μας καταψηφίσουν και στην άλλη θα μας επιβραβεύσουν;;” αναρωτιούνται. “Οι τριπλές εκλογές θα είναι χαρακίρι για την κυβέρνηση και εξ όσων γνωρίζω ο Σαμαράς δεν πρόκειται και δεν φιλοδοξεί να γίνει…. Σαμουράι″ τονίζει με νόημα, στο kentrinews.gr, σύμβουλος του πρωθυπουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση