GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδίκη της πολύνεκρης ΝΑΤΟϊκής επίθεσης από Καρζάι

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε απερίφραστα» την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, η οποία προκάλεσε το Σάββατο τον θ...


Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε απερίφραστα» την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, η οποία προκάλεσε το Σάββατο τον θάνατο δέκα αμάχων στην ανατολική επαρχία Κουνάρ, ανακοίνωσε την Κυριακή η αφγανική προεδρία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κυβερνήτη της επαρχίας Κουνάρ, ένα όχημα που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ των πόλεων Ασανταμπάντ και Ουαταπούρ ήταν ο στόχος αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά την οποία 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά», τονίζει η προεδρία, ενώ προηγούμενος απολογισμός των τοπικών αρχών έκανε λόγο για 10 με 12 νεκρούς.

«Ο Χαμίντ Καρζάι εκτιμά ότι οι επιθέσεις εναντίον των γυναικών και των παιδιών αντιβαίνουν στους διεθνείς κανόνες και καταδικάζει απερίφραστα», την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην επαρχία Κουνάρ, η οποία είχε στόχο να πλήξει οργάνωση ανταρτών, προσθέτει η προεδρία.

Η Isaf, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού «πραγματοποίησαν πλήγμα ακριβείας» το Σάββατο στην επαρχία Κουνάρ, που «προκάλεσε τον θάνατο δέκα μελών των εχθρικών δυνάμεων». Ωστόσο «σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε πληροφορίες για αμάχους μεταξύ των θυμάτων», τόνισε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση