GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προφυλακτικά για Ναζί με σύνθημα "Για ξένους και ορισμένους Γερμανούς"...

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε σήμερα  μια γερμανική εταιρεία επειδή κατασκεύασε προφυλακτικά στα οποία αναγραφόταν μια προσβλητική, ρατσιστική ...

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε σήμερα  μια γερμανική εταιρεία επειδή κατασκεύασε προφυλακτικά στα οποία αναγραφόταν μια προσβλητική, ρατσιστική φράση, κατόπιν παραγγελίας μια ακροδεξιάς οργάνωσης που ήθελε να τα χρησιμοποιήσει στην εκστρατεία της κατά των ξένων μεταναστών στη Γερμανία.
Την παραγγελία είχε δώσει η νεολαία του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD). Τα προφυλακτικά, που βρίσκονταν μέσα σε μαύρα κουτιά με την επιγραφή "Για ξένους και ορισμένους Γερμανούς", στάλθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης σε βουλευτές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "ανεξέλεγκτη μετανάστευση".
Τα προφυλακτικά συνοδεύονταν από μια επιστολή στην οποία οι νεολαίοι του NPD έγραφαν ότι διαμαρτύρονται για "την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και τη μεταβολή της πληθυσμιακής σύστασης" της Γερμανίας. "Δεν καταφέρνουμε να παράσχουμε τα θεμέλια για μια οικογενειακή πολιτική που θα σταματήσει τη δημογραφική καταστροφή του λαού μας", ανέφερε το κείμενο.
Το σύνθημα πάνω στο κουτί των προφυλακτικών θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητικό στη Γερμανία καθώς ξυπνά μνήμες από τη ναζιστική εποχή, όταν το καθεστώς επιχειρούσε να ελέγξει τις γεννήσεις, ενθαρρύνοντας τους "καθαρόαιμους" Γερμανούς να κάνουν παιδιά και στειρώνοντας όσους δεν ανταποκρίνονταν στο πρότυπο αυτό.
Ο βουλευτής των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ διαμαρτυρήθηκε με τη σειρά του στην κατασκευάστρια εταιρεία R&S, η οποία ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει 10.000 προφυλακτικά και όλα τα έσοδά της από την παραγγελία του NPD σε ένα γερμανικό ίδρυμα που μάχεται τον αντισημιτισμό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.
"Λυπούμαστε πολύ για αυτό το τεράστιο λάθος και για το γεγονός ότι τα προφυλακτικά μας συνδέθηκαν με τέτοιου είδους προπαγάνδα. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί όταν ελέγχουμε το έντυπο υλικό", ανέφερε ο πρόεδρός της R&S Άξελ Ροτ.
Το NPD έχει χαρακτηριστεί "ρατσιστικό και αντισημιτικό" κόμμα από τις υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση