GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΙ Πύργου: Προβληματισμός, αποχωρήσεις και... άγνοια για το νέο τμήμα

Η έναρξη της εξεταστικής περιόδου στο ΤΕΙ του Πύργου ανέστησε το «νεκρωμένο» ελέω θέρους και καταλήψεων κτίριο της Ρήγα Φεραίου ύστε...


Η έναρξη της εξεταστικής περιόδου στο ΤΕΙ του Πύργου ανέστησε το «νεκρωμένο» ελέω θέρους και καταλήψεων κτίριο της Ρήγα Φεραίου ύστερα από αρκετούς μήνες.
Ωστόσο, οι προδιαγραφόμενοι οιωνοί δεν είναι και οι πλέον ευνοϊκοί, καθώς το ιδιότυπο καθεστώς της μεταβατικότητας έχει επιφέρει σκεπτικισμό στους κόλπους των σπουδαστών.

Οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει για την εξεταστική περίοδο, όμως παραμένει αβέβαιο αν θα παραμείνουν για να παρακολουθήσουν μαθήματα και τη νέα χρονιά, κάτι που θα εξαρτηθεί και από το αν θα είναι εύρυθμη και επαρκής η λειτουργία του.

«Φέτος θα είμαι στο β΄έτος με ήδη ένα χαμένο εξάμηνο. Σκέφτομαι να μείνω και να παρακολουθήσω, αλλά αν δω ότι δεν προχωρά η κατάσταση, θα φύγω» δηλώνει στo patrisnews.com η Χριστίνα Μίσκου από την Έδεσσα.

«Θα παρακολουθήσω, δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο. Δεν έχω περιθώρια να το εγκαταλείψω. Αρκετοί γνωστοί μου όμως έχουν παρατήσει τη σχολή και έφυγαν. Μέχρι στιγμής βλέπω ανοργάνωτη κατάσταση. Έκανα μία εβδομάδα για να πάρω μια βεβαίωση.» αναφέρει στην εφ. Πατρίς ο δευτεροετής Β. Κριτσιμιλιός

Η επίσης δευτεροετής φοιτήτρια Σοφία Ιωαννίδου δήλωσε –με σκεπτικισμό– ότι θα μείνει αναγκαστικά να παρακολουθήσει τις σπουδές της.

Στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ βρέθηκε και ένα ζευγάρι γονέων, οι οποίοι ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα για αναστολή σπουδών της κόρης τους.

«Η κόρη μας τελείωνε το γ έτος, αλλά λόγω του ότι σχολή δεν μπήκε στο μηχανογραφικό συν την αβεβαιότητα που επικράτησε μετά το σχέδιο Αθηνά, αποφάσισε να κάνει άλλα πράγματα και αναβάλει τις σπουδές της. Ήδη βρίσκεται στο εξωτερικό. Δυστυχώς εδώ δεν βλέπουμε μέλλον για τα παιδιά, είναι άδικος ο κόπος…» δήλωσαν εμφανώς απογοητευμένοι οι γονείς Θεοδώρα Μικελοπούλου και ο Ιωάννης Ανανδρανιστάκης.

Το νέο ΤΕΙ… αναζητείται!

Το «σκοτάδι» γύρω από το νέο τμήμα που αναμένεται να λειτουργήσει στον Πύργο παραμένει. Αφενός υφίσταται το ζήτημα με την πληρωμή των υπαλλήλων της γραμματείας, αφετέρου κανένας δεν είναι ενημερωμένος σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.

«Ήρθα να ρωτήσω και να μάθω μερικές πληροφορίες, αλλά μάλλον ψάχνω στο άγνωστο» επισήμανε στo patrisnews.com ο Χρήστος Μπάστας από την Αμαλιάδα, εισακτέος στο νέο τμήμα.

To patrisnews.com επικοινώνησε με τη νέα πρόεδρο του τμηματος, κα Αναστασία Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη, η οποία συμμερίστηκε τις ανησυχίες των φοιτητών και δήλωσε τα εξής: «Κατανοώ τον προβληματισμό των φοιτητών απόλυτα, μια και όλοι είμαστε ουσιαστικά “στα τυφλά”. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι το πρόγραμμα σπουδών έχει ήδη καταρτισεί βάσει των εισηγήσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας για έγκριση. Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένουμε νεότερες εξελίξεις, μια και στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές».
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση