GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση των υδάτων της λίμνης Κάρλας

Σε ανησυχητικό βαθμό έχει μειωθεί ο όγκος των υδάτων στον ταμιευτήρα της Κάρλας γεγονός που προκλήθηκε από την ανομβρία και το γεγον...


Σε ανησυχητικό βαθμό έχει μειωθεί ο όγκος των υδάτων στον ταμιευτήρα της Κάρλας γεγονός που προκλήθηκε από την ανομβρία και το γεγονός ότι εφέτος στον ταμιευτήρα δεν έπεσε ούτε σταγόνα από τον Πηνειό.
Παράλληλα επιδεινώθηκε το φαινόμενο από το σοβαρό πρόβλημα τη μη λειτουργία των αντλιοστασίων, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το έργο άρδευσης ώστε να σταματήσουν οι παράνομες γεωτρήσεις και να ανανεώνονται τα ύδατα της Κάρλας.

Όπως αναφέρει tovima.gr, το αρδευτικό έργο θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να διακοπεί η λειτουργία των περίπου 4.000 γεωτρήσεων στην περιοχή και να περιοριστούν τα φαινόμενα υφαλμύρωσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και οι καθιζήσεις εδαφών.

Υπολογίζεται ότι ο όγκος των υδάτων της Κάρλας μειώθηκε περισσότερο από 16 εκατ. κυβικά μέτρα νερού σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο οπότε η στάθμη των υδάτων είχε ξεπεράσει τα 46 μέτρα και ο όγκος τους τα 46 εκατ. κυβικά μέτρα.

Από την εξέλιξη αυτή, έχει ευνοηθεί η ορνιθοπανίδα, καθώς τα παρυδάτια πουλιά προτιμούν τα ρηχά νερά προκειμένου να βρίσκουν ευκολότερα την τροφή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση