GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθησυχαστικά νέα για έγκυες που έκαναν εμβόλιο της γρίπης

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, την Ιατρική Σχολή του San Diego και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, σε συνεργασία με τ...


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, την Ιατρική Σχολή του San Diego και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία για τις αλλεργίες, το άσθμα και την ανοσολογία βρήκαν στοιχεία...
σχετικά με την ασφάλεια του εμβολιασμού για τον ιό H1N1 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα ευρήματα της έρευνας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά την έκρηξη της γρίπης από τον ιό Η1Ν1 το 2009, δημοσιεύτηκαν στο έντυπο «Vaccine».

«Πιστεύουμε ότι τα ευρήματα της έρευνάς μας μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες και τους γιατρούς τους να ενημερωθούν καλύτερα σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους από το εμβόλιο της γρίπης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», λέει η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Christina Chambers.

Παρ’ όλες τις συστάσεις των αρχών για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης όλων των εγκύων, υπολογίζεται ότι λιγότερες από τις μισές γυναίκες ακολουθούν αυτήν τη συμβουλή, κυρίως επειδή ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει ο εμβολιασμός στο αγέννητο μωρό τους.

Η επιστημονική ομάδα παρακολούθησε 1.032 εγκύους από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μεταξύ των ετών 2009-2012, οι οποίες είτε επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, είτε δεν εμβολιάστηκαν.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποβάλλουν, να γεννήσουν ένα παιδί με συγγενείς ανωμαλίες ή ένα λιποβαρές μωρό συγκριτικά με όσες δεν εμβολιάστηκαν.

Παρόλο που οι γυναίκες που έκαναν το εμβόλιο ήταν πιο πιθανό να γεννήσουν πρόωρα, κατά μέσο όρο τα βρέφη αυτά γεννιόντουσαν μόλις τρεις μέρες νωρίτερα από τα μωρά των γυναικών που δεν είχαν εμβολιαστεί.
medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση