GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέσσερις αδελφές στο Πακιστάν αυτοκτόνησαν γιατί δεν είχαν χρήματα για… προίκα!

Η φτώχεια και ένας καβγάς με τον πατέρα τους τις οδήγησαν στον θάνατο. Τέσσερις αδελφές από το Πακιστάν αυτοκτόνησαν γιατί δεν είχαν...


Η φτώχεια και ένας καβγάς με τον πατέρα τους τις οδήγησαν στον θάνατο. Τέσσερις αδελφές από το Πακιστάν αυτοκτόνησαν γιατί δεν είχαν χρήματα για προίκα, καθώς ο πατέρα τους παραδέχθηκε πως είναι πολύ φτωχός, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να μείνουν στο ράφι να ελλοχεύει. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μάιλσι, ένα χωριό στο νότο της κεντρικής επαρχίας Πεντζάμπ.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αξιωματούχους της τοπικής αστυνομίας, ένας φτωχός αγρότης, ο Μπασίρ Άχμεντ Ρατζπούτ, δεν μπορούσε να παντρέψει τις πέντε κόρες του επειδή δεν είχε χρήματα για την προίκα και «έπειτα από ένα καβγά την Πέμπτη, τα πέντε κορίτσια του ηλικίας από 31 ως 45 ετών ήταν απελπισμένα και έπεσαν μαζί σε ένα κανάλι για να πνιγούν»
Σώσαμε τη νεώτερη από τις αδελφές, την Φάτιμα, ανακαλύψαμε τα πτώματα δύο άλλων και συνεχίζουμε τις έρευνες για τις δύο άλλες σωρούς», προσέθεσε ο αξιωματούχος. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Πακιστάν οι γυναίκες παντρεύονται γενικά σε ηλικία 18 ως 29 ετών και μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν σύζυγο μετά τα τριάντα, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Οι οικογένειες των κοριτσιών πρέπει να δίνουν προίκα για το γάμο, που συχνά κανονίζεται με συνοικέσιο. Οι ανύπαντρες γυναίκες που έχουν περάσει τα τριάντα και δεν έχουν σύζυγο για να τις προστατεύσει ή να τις βοηθήσει οικονομικά, συχνά υποχρεώνονται μετά το θάνατο των γονιών τους να καταφύγουν στην επαιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση