GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της κινητικότητας

Διευκρινίσεις για το θέμα της κινητικότητας έδωσε ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης στον κοιν. Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλή. ...


Διευκρινίσεις για το θέμα της κινητικότητας έδωσε ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης στον κοιν. Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλή.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Υπουργό Υγείας κ. A. Γεωργιάδη στις 4 Σεπτεμβρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής έθεσε στον Υπουργό τρία ερωτήματα, το καθένα από τα οποία απασχολεί πολλούς έλληνες πολίτες.
Το πρώτο ερώτημα αφορούσε τους 1.641 εργαζόμενους που τίθενται σε κινητικότητα, και συγκεκριμένα αν οι διαθέσιμες θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητές τους.
Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε την αγωνία των υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας για την εργασιακή τους ασφάλεια και διαβεβαίωσε ότι όλοι θα έχουν δουλειά. Επικαλούμενος και επίσημη απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που όπως είπε θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και η οποία περιλαμβάνει τις ειδικότητες που εγκρίθηκαν, δήλωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την αντιστοίχησή τους.
Το δεύτερο ερώτημα έγινε με αφορμή πληροφορίες για πρόσφατη οδηγία του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος του αίματος θα γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη, μέχρι νεωτέρας.
Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι πράγματι εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, που την επόμενη μέρα ακολουθήθηκε από δεύτερη, η οποία ανέφερε ότι το θέμα που είχε δημιουργηθεί τακτοποιήθηκε και οι έλεγχοι αίματος διενεργούνται με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα.
Το τρίτο ερώτημα αφορούσε το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας με την κατάργηση τμημάτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
Ο κ. Κουρουμπλής, αφού εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το εν λόγω μέτρο, επισήμανε ότι πρόκειται για ανθρώπινο δυναμικό με πολύ αξιόλογα προσόντα, μέρος του οποίου προέρχεται από ένα εύρος ειδικοτήτων (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, εργαστηριακοί, γιατροί, οδοντίατροι, επιστήμονες πληροφορικής) που θα έπρεπε να αξιοποιηθούν από το σύστημα υγείας, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις.
Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα πληρωθούν κενές θέσεις από εργαζόμενους προερχόμενους από τον τομέα της υγείας σε μεταγενέστερο χρόνο και ότι η εκτίμηση των υπηρεσιών του υπουργείου είναι ότι άπαντες οι έχοντες σχετικά πτυχία θα απορροφηθούν. Αναμένουμε την τήρηση των δεσμεύσεων.» ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση