GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανδρέου: "Η πρόταση για δημοψήφισμα ξεγύμνωσε τους πάντες"

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα κατά την είσοδο του στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση ...

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα κατά την είσοδο του στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Γεγονός που προκάλεσε αν μη τι άλλο αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του για τους εορτασμούς του ΠΑΣΟΚ, υπεραμύνθηκε εκ νέου της πρότασης του για δημοψήφισμα.
"Το 2009 παραλάβαμε μία βόμβα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων ταυτόχρονα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
"Άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες", είπε χαρακτηριστικά.
Το 2009, πρόσθεσε, θέλαμε να αλλάξουμε τις δομές και να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα και αντί για αυτό πετύχαμε την χορήγηση οξυγόνου για να μην καταστραφεί η χώρα, κάναμε όσα δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση τόσα χρόνια.
"Θυσιαστήκαμε πολιτικά και ψυχολογικά"
"Παρότι ματώσαμε και θυσιαστήκαμε πολιτικά, ωστόσο δεν ολοκληρώσαμε ένα έργο που θα δικαίωνε τους πολίτες. Το αποτέλεσμα δεν ήταν συχνά αυτό για το οποίο προσπαθήσαμε", συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στη στάση των εταίρων , ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως ήταν δύσκολο να πειστεί η Ευρωζώνη ότι το κλειδί είναι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι η λιτότητα.
Τότε, συνέχισε, η πολιτική συναίνεση ήταν αδιανόητη, ήταν πιο εύκολο να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας παρά να υποστηρίξουν. "Κάποιοι μάλιστα επιλέγουν το δεύτερο μνημόνιο αλλά δεν ήθελαν το πρώτο, ενώ οι μαγικές συνταγές εξαφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο".
Σήμερα ωστόσο, όπως είπε, "οι πολιτικές δυνάμεις συνεργάζονται και οι στρατηγικές μας υιοθετούνται από όλους και είναι η ώρα να διαμορφώσουμε νέα πορεία για Ελλάδα και διεθνή σκακιέρα".
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωτοστατεί στην αλλαγή με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο και όχι λευκές επιταγές. "Να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα", είπε ενδεικτικά.
Στόχος μας είναι, όπως τόνισε, οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός. Άλλωστε, πρόσθεσε, όλοι τους το δικό μας πολιτικό λόγο προσπαθούν να αντιγράψουν αλλά αποτελούν ιδιόμορφο αριστερό και δεξιό κρατισμό που διαιωνίζει τα κατεστημένα.
Σε ότι αφορά το σήμερα; "Το διακύβευμα σήμερα είναι η απεξάρτηση από το πελατειακό κράτος, το διακύβεβμα έιναι μία δημοκρατική επανάσταση στη χώρα" σύμφωνα με τον ίδιο.
Επέκρινε, επιπλέον, εμμέσως πλην σαφώς τη στάση του Αντώνη Σαμαρα, λέγοντας ότι "κάποιοι μάλιστα επιλέγουν το δεύτερο μνημόνιο αλλά δεν ήθελαν το πρώτο, ενώ οι μαγικές συνταγές εξαφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο".
"Η πρόταση για δημοψήφισμα ξεγύμνωσε τους πάντες"
Σε ό,τι αφορά την πρόταση του για δημοψήφισμα, ανέφερε:
"Όταν ζήτησα να γίνει δημοψήφισμα είχα και αυτό κατά νου.
Ένα δημοψήφισμα βέβαια δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα μιας χώρας.
Θα αποτελούσε όμως μία συνειδητή, συλλογική νέα αφετηρία.
Θα απαντούσε στην ανάγκη να μιλήσει επιτέλους ξεκάθαρα ο κάθε πολίτης, χωρίς μεσάζοντες, για την ιστορική Συμφωνία που είχαμε εξασφαλίσει στις Βρυξέλλες.
Να πάρουν όλοι θέση.
Να ακουστεί η συλλογική, ξεκάθαρη φωνή της Ελλάδας πάνω στο μείζον. Να πάψει η αμφισβήτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ.
Η πρόταση για δημοψήφισμα όταν ανακοινώθηκε, ήταν η μόνη απάντηση στη παντελή έλλειψη πολιτικής σωφροσύνης και στην κορύφωση της δημαγωγίας.
Για αυτό και ξεγύμνωσε τους πάντες".
Ο ίδιος, μίλησε και για την περίφημη φράση του "λεφτά υπάρχουν" που είχε γίνει σύνθημα στην προεκλογική περίοδο το 2009.
"Είχα πει "λεφτά υπάρχουν". Και όντως τα λεφτά υπήρχαν αν αντιμετωπίζαμε τη φοροδιαφυγή, αν βάζαμε τέλος στη σπατάλη", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
"Δίνω μάχη στο εξωτερικό"
Καταλήγοντας, έστειλε ένα μήνυμα σε όσους τον "κατακρίνουν για το ότι βρίσκεται συχνά στο εξωτερικό", λέγοντάς τους ότι "λίγοι ακουγόμαστε έξω, μην κατακρίνετε αυτούς που δίνουν τη μάχη για την Ελλάδα διεθνώς".
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, συναντήθηκαν στην ίδια αίθουσα οι κ.κ. Σημίτης - Παπανδρέου και Βενιζέλος.

Ομιλία Παπανδρέου από CDemo83

2 σχόλια

  1. Oloi oi alloi ftaine ektos apo to m..... pou mas perase thn thilia sto laimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala den exoyn katholou filotimo kai akoune ayto to prodoti poy mas katestrepse

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση