GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος - Ματβιένκο: Συζήτηση για διμερή αμυντικά θέματα

Διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με...


Διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στη Συρία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε...

ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Είστε φίλος της Ρωσίας», είπε η κ. Ματβιένκο, στον υπουργό 'Άμυνας, προσθέτοντας ότι «υπολογίζουμε στη δική σας στήριξη για τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα».

«Η επίσκεψή σας ανοίγει καινούργιο κεφάλαιο» που θα φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς, είπε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ και οι δύο επιβεβαίωσαν την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, μετά την ωριαία συνάντηση με τη Ρωσίδα αξιωματούχο, «είχα την ευκαιρία να αναδείξω κατά τη διάρκεια της συζήτησης τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή, ως ένας παράγοντας σταθερότητας. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες να αναδεικνύεται αυτός ο ρόλος και οι δυνατότητες της χώρας, όπου το ελληνικό αμυντικό σύστημα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο».

Διαχρονικά, συνέχισε ο υπουργός Άμυνας, η χώρα μας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για ειρήνη, συνεργασία, ασφάλεια και σταθερότητα και αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει στην ευρύτερη γειτονιά μας, στην Αν. Μεσόγειο και τον κόσμο ολόκληρο.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε, αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για τη Συρία, ότι «είναι πάγια και σταθερή θέση της Ελλάδας, από το ξεκίνημα της κρίσης, ότι πρέπει πάση θυσία να επιβληθεί πολιτική λύση», προσθέτοντας ότι «η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δύο Πρόεδροι, Πούτιν και Ομπάμα, χαιρετίστηκε από τη διεθνή κοινότητα».
skai.gr

1 σχόλιο

  1. Η Πηγάδα στέρεψε

    Τις είδατε τις άφθαστου μεγαλείου σκηνές στον Μελιγαλά; Την εθνικόφρονα δυναστεία να προπηλακίζεται από την πιο εθνικόφρονα αλητεία, τον εθνικώς σκεπτόμενο δήμαρχο να μπουζουριάζεται από τον πιο εθνικώς σκεπτόμενο Παναγιώταρο, την πατριωτική παπάρα να ισοπεδώνεται από την πιο πατριωτική κασσιδιάρα - με τον τηλεβόα έφτυνε ως Καραγκιόζηδες τους θεσμικώς πενθούντες ο αγκυλωτός πατριώτης. Και τις δεκάδες ελληνικές σημαίες στα χέρια ατόμων με το σήμα των SS στο στήθος να πλαταγίζουν υπερηφάνως πάνω από τις δεξιές κεφαλές μαζί με κατάρες για προδότες και προδοσία;

    Έκτακτο, έκτακτο, και άκρως εθνοπρεπές. Ιδιαίτερα όταν ο ντουλάπας απόγονος των Γερμανοτσολιάδων άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου και έδειξε σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους επισήμους ότι: Είναι βαριά, είναι βαριά, η γκλίτσα του τσολιά. Και το εθνικό ρίγος που διαπέρασε όχι μόνο τον Κασιδιάρη, μέχρις αγκυλωτού, αλλά κάθε αγνή ναζιστική ψυχή, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την προνομιακή σχέση της Χρυσής Αυγής με τα νεκροταφεία. Αυτούς τα νεκροταφεία τούς τρέφουν ιδεολογικώς, οι νεκροκεφαλές τούς εμπνέουν, και ένα, δύο, χίλια νεκροταφεία είναι το πολιτικό τους όραμα - για μελαψούς, Εβραίους, ομοφυλόφιλους, αριστερούς, αποκλίνοντες και προδότες γενικώς.

    Το ερώτημα είναι οι άλλοι, οι θεσμικοί της δημοκρατίας και οι παρατρεχάμενοι του Σαμαρά, τι ακριβώς κάνουν στον Μελιγαλά; Γιατί δεν αρκούνται σε ένα μνημόσυνο για τις ψυχές των ανθρώπων και σε ενός λεπτού, ή και μιας ώρας καλύτερα σιγή - να βάλουν την γκλάβα τους να σκεφτεί τι έγινε τότε, πώς έγινε και κυρίως πώς δεν πρέπει να ξαναγίνει; Ποιο θησαυρό νομίζουν ότι κρύβει η Πηγάδα; Με την Πηγάδα βολεύτηκαν τόσα χρόνια, με την Πηγάδα βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν άνθρωποι, με την Πηγάδα δηλητηριάστηκαν γενιές Ελλήνων, με την Πηγάδα δικαιολόγησε το παρακράτος τα εγκλήματά του και η φασιστική χούντα τις ανείπωτες αθλιότητές της. Εν ονόματι της Πηγάδας έγιναν αίσχη πρωτοφανή. Ε, στέρεψε κι αυτή η καημένη, ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε για να φτάσει η εθνικοφροσύνη την Ελλάδα στο σημερινό μεγαλείο.

    Ας την αφήσουν λοιπόν στη νηφαλιότητα των ιστορικών. Και τι νόημα έχει ο καυγάς για το λείψανο της Πηγάδας; Αν η συμμορία των ναζί θέλει να το λατρέψει, είναι σωστό η σύγχρονη Δεξιά να φέρεται ως μόνος λειψανολάτρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση