GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζόκοβιτς εναντίον επέμβασης στη Συρία – Είμαι Σέρβος, ξέρω τι είναι ο πόλεμος, το έχω ζήσει, κανένας δεν κερδίζει

Δεν συνηθίζει να μιλά για την πολιτική. Το τένις, ίσως και οι γυναίκες ή άλλα ζητήματα που απασχολούν τους διάσημους είναι αυτά τα οποία ...

Δεν συνηθίζει να μιλά για την πολιτική. Το τένις, ίσως και οι γυναίκες ή άλλα ζητήματα που απασχολούν τους διάσημους είναι αυτά τα οποία σχολιάζει συνήθως ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ομως οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών για την ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία άγγιξαν μία ευαίσθητη χορδή του τενίστα. Είναι άλλωστε Σέρβος. Και ποτέ δεν θα ξεχάσει όσα έζησε το 1999.

«Είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε χρήση όπλου, κάθε είδους επίθεση. Είμαι ενάντια σε ότι είναι καταστροφικό. Εχω προσωπική εμπειρία και ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να κάνει καλό σε κανέναν», είπε ο Τζόκοβιτς έπειτα από το παιχνίδι της Κυριακής στο US Open.

Ο Σέρβος ήταν 12 ετών όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ. Δεν καταλάβαινε πολλά, καθώς ήταν ακόμη παιδί. Αλλά θυμάται πως μετά από τις 2 πρώτες εβδομάδες προσπάθησαν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα και να αφήσουν τη ζωή να αποφασίσει τι θα τους συμβεί. «Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε την κατάσταση, ήμασταν αβοήθητοι. Εκείνη η περίοδος μας έκανε πιο δυνατούς. Ημασταν τυχεροί που επιζήσαμε και πήραμε ένα μάθημα ζωής», πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς.

Σχολιάζοντας όμως ξανά το ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία πρόσθεσε: «Η περίοδος εκείνη είναι κάτι που δεν εύχομαι σε κανέναν να το ζήσει. Ο πόλεμος είναι ότι χειρότερο για την ανθρωπότητα. Κανένας δεν κερδίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση