GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμος για δουλειά ο Τόνι Άμποτ

Με μία ‘ποδηλατάδα’ ξεκίνησε  ο Τόνι Άμποτ την πρώτη ημέρα της νίκης του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία, δηλώνοντα...


Με μία ‘ποδηλατάδα’ ξεκίνησε  ο Τόνι Άμποτ την πρώτη ημέρα της νίκης του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία, δηλώνοντας αμέσως μετά πως «θα ριχθεί με τα μούτρα στη δουλειά».
«Βασικά η σημερινή είναι μία εργάσιμη ημέρα», δήλωσε με εμφατικά ο, φανατικός της άθλησης, 55χρονος Άμποτ, έξω από την κατοικία του στο Σίδνεϊ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC προέβλεψε πως η δεξιά συμμαχία του Άμποτ θα εξασφαλίσει 89 έδρες από τις 150 της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τους Εργατικούς να μένουν στις 55, που αποτελεί το χειρότερο εκλογικό τους αποτέλεσμα τα τελευταία 107 χρόνια. Με καταμετρημένα τα τρία τέταρτα των 14 εκατ. ψήφων, η α ανατέλλουσα κυβερνητική συμμαχία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 81 έδρες κι οι Εργατικοί 51.
Ο Άμποτ θα πρέπει πλέον να έλθει σε συμβιβασμό με τους ανεξάρτητους βουλευτές [μεταξύ τους και του ομογενή Έλληνα Νικ Ξενοφών(τα)] και τα μειονοτικά κόμματα, τα οποία κρατούν σημαντικό ρόλο στις ισορροπίες στη Γερουσία, που αριθμεί 76 έδρες.
 Ο Άμποτ έχει υποσχεθεί να καταργήσει τον φόρο που είχαν επιβάλλει οι Εργατικοί στον άνθρακα, στην εξώρυξή του και στην επιβολή νομοθεσίας για την αποθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης—καθώς πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει την περασμένη εξαετία να διαπεραιωθούν με ακρασφαλή πλοιάρια στη χώρα, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής. Συνεπώς, η εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος εξαρτάται κατά μέγα βαθμό από τις σχέσεις του με τα μικρά μειονοτικά κόμματα στη Γερουσία, καθώς η συμμαχία δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 39 εδρών.
 Ο Άμποτ, που έχει διαμηνύσει πως σε περίπτωση που δεν μπορέσει να περάσει το κυβερνητικό του έργο λόγω κωλυσιεργίας στη Γερουσία θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές το ερχόμενο έτος, έχει να ελπίζει πως η σύμπραξη Εργατικών-Πρασίνων δεν θα διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο πρώην υπουργός Παιδείας Μπιλ Σόρτεν φέρεται ως επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον ηττηθέντα στις εκλογές Κέβιν Ρουντ. «Δεν πρόκειται να ξαναέχουμε την εσωκομματική φαγωμάρα που όλοι διαπίστωσαν τα περασμένα χρόνια», υποσχέθηκε ο Σόρτεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση