GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε μετά την εκλογική συντριβή ο Ρέσλερ

Ο πρόεδρος του γερμανικού φιλελεύθερου Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ παραιτήθηκε μετά την εκλογική κατάρρευση που ...

Ο πρόεδρος του γερμανικού φιλελεύθερου Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ παραιτήθηκε μετά την εκλογική κατάρρευση που σημείωσε το κόμμα του, ενώ αλλαγές στην ηγεσία αναμένονται επίσης και στο κόμμα των Πρασίνων.
Ο Ρέσλερ, νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ζήτησε "να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως προέδρου για να μπορέσει το κόμμα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα".
Στις χθεσινές εκλογές συγκέντρωσε προσωπικά ως υποψήφιος μόλις 2,6% των ψήφων στην εκλογική περιφέρειά του στην Κάτω Σαξονία.
Ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος ηγείται του FDP στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες χρειάζονται "ένα νέο προσανατολισμό" καθώς και να κερδίσουν και πάλι το σεβασμό των ψηφοφόρων, δήλωσε ο Λίντνερ.
Το FDP, σύμμαχος της Μέρκελ αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, συγκέντρωσε 4,8% των ψήφων στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, αποτυγχάνοντας να φθάσει το 5% που είναι απαραίτητο για να εκλέξει βουλευτές στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.
Είναι η πρώτη φορά από τη δημιουργία του, το 1948, που δεν θα εκπροσωπείται στην Μπούντεσταγκ και αυτό συμβαίνει ενώ πριν από τέσσερα χρόνια είχε συγκεντρώσει το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία του (14,6%).
Επίσης, έπειτα από μια σειρά αποτυχιών του σε περιφερειακές εκλογές, το FDP δεν συμμετέχει παρά μόνο σε μια περιφερειακή κυβέρνηση από τις 16.
Αλλαγές αναγγέλλονται επίσης στην ηγεσία του κόμματος των Πρασίνων, το οποίο υπολείφθηκε σημαντικά των προσδοκιών στις εκλογές της Κυριακής συγκεντρώνοντας το 8,4% των ψήφων, με αποτέλεσμα να γίνει το μικρότερο κόμμα στην Μπούντεσταγκ.
Θα υπάρξει "ένα νέο οργανόγραμμα", δήλωσε μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση η γενική γραμματέας του κόμματος Στέφι Λέμκε. Οι κύριοι ηγέτες των Πρασίνων είχαν ανακοινώσει πως θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).
Το κόμμα αυτό, που πριν από δύο χρόνια είχε 20% στις δημοσκοπήσεις, διεξήγαγε μια κακή προεκλογική εκστρατεία ενώ το βάρυναν επίσης υποψίες από το παρελθόν ότι ανέχεται την παιδεραστία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση