GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρο το πόρισμα του αντιεισαγγελέα για την Χρυσή Αυγή...

Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία εμπλέκεται σε τουλά...

Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία εμπλέκεται σε τουλάχιστον 10 κακουργηματικές πράξεις, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες και η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στις εννέα σελίδες του πορίσματος τεκμηριώνεται με στοιχεία ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά ενεργή εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο αρχηγό στα πρότυπα του "Führerprinzip" και υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά.
Αναφέρεται, επίσης, ότι υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" και εκβιασμούς από μέλη της οργάνωσης, με τα στοιχεία να δείχνουν ενεργή εμπλοκή και διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με κυκλώματα προστασίας της νύχτας.
Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής "όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους".

Ο "απόλυτος αρχηγός" Ν. Μιχαλολιάκος
"Γνώριζε, οργάνωνε και συντόνιζε" τα πάντα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το πόρισμα. Κάτω από αυτόν, υπάρχει εκτεταμένη αυστηρή ιεραρχία, με υπαρχηγό τον καταζητούμενο, μέχρι στιγμής, Νίκο Παππά ενώ στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης βρίσκονται οι βουλευτές που έχουν συλληφθεί.
Χαμηλότερα στην ιεραρχία βρίσκονται μεσαία στελέχη του κόμματος, οι χαρακτηριζόμενοι ως "πυρηνάρχες", οι οποίοι είναι κατά τόπο υπεύθυνοι σε όλη τη χώρα.
Το "διευθυντήριο", όπως λένε οι αρχές, αποφάσιζε, ο σκληρός πυρήνας μετέφερε τις εντολές στους λεγόμενους "πυρηνάρχες" και εκείνοι οργάνωναν τις δράσεις. Η οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζεται ως ναζιστικού τύπου με δομή, ιεραρχία, εντολές, σκληρή πειθαρχία και απαρέγκλιτη τήρηση των εντολών.

Στρατολογούσαν και ανήλικους
Αίσθηση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι στρατολογούνταν ακόμα και ανήλικα παιδιά στην οργάνωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρξε εκτεταμένη στρατολόγηση ανήλικων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου είχε συγκροτηθεί ομάδα νεαρών με την ονομασία "Κένταυρος".
Τα παιδιά εκπαιδεύονταν και υπόκεινταν σε σκληρή ναζιστική προπαγάνδα, προκειμένου να ετοιμαστούν για να στελεχώσουν στη συνέχεια τα τάγματα εφόδου.

Τα τάγματα Εφόδου

Η στελέχωση των αποκαλούμενων "Ταγμάτων Εφόδου" γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν την εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σημειωτέον ότι στις περισσότερες τις περί ης ο λόγος οργάνωσης είναι η επιλογή ατόμων με γνώσεις πολεμικών τεχνών.
Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, τη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία. Κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από «κλειστό» πενταμελές όργανο με επικεφαλής τον πυρηνάρχης και λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την τοπική οργάνωση, ενώ παράλληλα λειτουργία και «ανοιχτό» πενταμελές όργανο στο οποίο ως προστάδιο ανάληψης διοικητικών καθηκόντων, τοποθετούνται στα δόκιμα και υποψήφια για την ένταξη τους μέλη εφόσον βέβαια αποδείξουν τις ικανότητές τους, που π ρέπει να είναι υψηλών απαιτήσεων.

Οι επιθέσεις της οργάνωσης, όπως προκύπτουν από το πόρισμα, και πως δένουν στελέχη της Χ.Α.
Αναφέρεται στο πόρισμα:
Με τη διάρθρωση αυτή και τον προδιαγραφόμενο τρόπο σχεδιασμού και ιεραρχικής δράσης, από το έτος 1987 άρχισαν να εκδηλώνονται επιθέσεις, κατ’ αρχάς εναντίον αλλοδαπών αλλά στη συνέχεια και μέχρι πρόσφατα και εναντίον ημεδαπών τους οποίους στοχοποίησε η οργάνωση ως άτομα με διαφορικές αντιλήψεις από τους ίδιους που έπρεπε να υποστούν τις συνέπειες της διαφορετικότητάς τους. Ετσι, σε εφαρμογή των καταστατικών "αρχών" και επιδιώξεων της εγκληματικής αυτής οργάνωσης διαπράχθηκαν στα πλαίσια της επιλήψιμης κατά τις προηγούμενες αναπτύξεις δραστηριότητάς της δεκάδες αξιόποινες πράξεις από τις οποίες ως σοβαρότερες μπορούν να επισημανθούν οι εξής περιπτώσεις:
1.απόπειρα ανθρωποκτονίας με δράστη τον ..… ο οποίος με το υπ’ αριθμ. 3643/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών παραπέφθηκε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών
2.ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού με κατηγορούμενους τους ….. οι οποίοι με το υπ. Αριθμ. 3082/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.
3.απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια σε αυτή με κατηγορούμενους τους …. υπόθεση για την οποία περατώθηκε η κύρια ανάκριση.
4.ληστεία από κοινού με κατηγορούμενους τους ….
5.ληστεία από κοινού με κατηγορούμενους τους ….
6.έκρηξη κτλ με κατηγορούμενους τους ….
7.παραβάσεις σχετικές με εκκρηκτικές ύλες με κατηγορούμενους τους …..
8.βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με κατηγορούμενους τους …..
9.διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης κτλ. με κατηγορούμενους τους …..
10.απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή με κατηγορούμενους τους …. Οι οποίοι με την υπ. Αριθμ. 30481/3/5/2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κιου Αθηνών παραπέμφθηκαν στο ακροατρήιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών
11.ανθρωποκτονία από πρόθεση με κατηγορούμενο τον Γ. Ρουπακιά.

Η δολοφονία Φύσσα
Για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, το πόρισμα του αντιεισαγγελέα αναφέρει εμπλοκή ακόμα και ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου υπήρξε ενημέρωση του υψηλού ηγετικού κλιμακίου και σε πολύ ανώτατο επίπεδο αποφασίστηκε να μην αποκαλυφθεί η σχέση του Ρουπακιά με την οργάνωση.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εκείνο το βράδυ στήθηκε ένα "κέντρο επιχειρήσεων" υπό τον Χρήστο Παππά, το οποίο κινητοποίησε τα στελέχη να σπεύσουν στο Κερατσίνι "καθώς υπάρχει συμπλοκή χρυσαυγιτών με αριστεριστές". Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, έδειξε ότι μετά τη δολοφονία του Φύσσα έγινε τηλεφώνημα προς τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση. Μάλιστα, οκτώ από τους συλληφθέντες και μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας φέρονται να βρίσκονταν στον τόπο του φονικού.

1 σχόλιο

  1. ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΕΞΕΙ, ΑΛΛΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΛΑΘΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΠΕΠΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση