GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σχολαστική καθαριότητα ευθύνεται για την αύξηση των ποσοστών του Αλτσχάιμερ

Η σχολαστική καθαριότητα μάλλον δεν έχει και τόσο καλά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα στον οργανισμό μας, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, συ...

Η σχολαστική καθαριότητα μάλλον δεν έχει και τόσο καλά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα στον οργανισμό μας, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, συνδέεται με την αύξηση των ποσοστών του Αλτσχάιμερ.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, οι ερευνητές μελέτησαν τον επιπολασμό της νευροεκφυλιστικής πάθησης σε 192 χώρες και συσχέτισαν τη συχνότητα εμφάνισης των περιστατικών με την ποικιλία των μικροβίων.

Οι ερευνητές, παρατήρησαν ότι οι ανεπτυγμένες χώρες με καλύτερες συνθήκες υγιεινής όπου οι κάτοικοί τους εκτίθενται σε λιγότερα μικρόβια, είναι αυτές όπου εμφανίζουν περισσότερα περιστατικά της πάθησης.

Μία πιθανή εξήγηση είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες το γεγονός ότι η μειωμένη έκθεση των ανθρώπων στους παθογόνους μικροοργανισμούς αναστέλλει την ανάπτυξη ζωτικών τμημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ετσι, όσο οι κοινωνίες γίνονται πιο «καθαρές», λιγοστεύει η επαφή με τα μικρόβια και άλλους μολυσματικούς παράγοντες και εμποδίζεται η σωστή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού.

Η ομάδα εκτιμά ότι εν μέρει και η νόσος Αλτσχάιμερ οφείλεται σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ωστόσο εμπλέκονται και διάφοροι άλλοι παράγοντες όπως η διατροφή, η άσκηση, η γενικότερη υγεία κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση