GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάνιελ Κον Μπεντίτ: Διορθώστε τα λάθη σας προς την Ελλάδα

Κραυγή αγανάκτησης και κάλεσμα προς την Ευρώπη ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τα λάθη της προς την Ελλάδα, ήταν μέ...


Κραυγή αγανάκτησης και κάλεσμα προς την Ευρώπη ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τα λάθη της προς την Ελλάδα, ήταν μέσα από το ραδιόφωνο Europe1, η πρωινή παρέμβαση του Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, από την Αθήνα, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες.
«H Eλλάδα υποφέρει, η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Οι άνεργοι έχουν φθάσει το 28% και οι φτωχοί τα 3,4 εκατομμύρια σε σύνολο 11 εκατομμύρια κατοίκων. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας γίνονται καθημερινά όλο και πιο αισθητές, στην υγεία, στη στέγαση την παιδεία. Πίσω από τα νούμερα είναι οι άνθρωποι, οι άρρωστοι που δεν δέχονται περίθαλψη, οι όλο και περισσότεροι άστεγοι, οι εκπαιδευτικοί που δεν πληρώνονται πλέον, οι οικογένειες χωρίς οικονομικούς πόρους, τα παιδιά που δεν τρώνε παρά μια φορά την ημέρα» υπογράμμισε ο Γαλλο-γερμανός πολιτικός.

Επανέλαβε ότι «τα μέτρα που προτείνει η Ευρώπη αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, άδικα και αθέμιτα», «η Ελλάδα έχει μεν τις ευθύνες της για το σύστημα διαφθοράς, για το παρασιτικό κομματικό σύστημα», «τώρα όμως θα πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό».

Σύμφωνα με τον Κον Μπεντίτ ήλθε η ώρα να κάνει η Ευρώπη «κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ έως τα τώρα: θα πρέπει για μια περίοδο, δύο χρόνων για παράδειγμα, ν' αναλάβει την ευθύνη για μια ελάχιστη κοινωνική προστασία. Να πληρώνει δηλαδή τα νοσοκομεία, να πληρώνει την παιδεία, ώστε να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας στην Ελλάδα. Διαφορετικά έχουμε τη Χρυσή Αυγή, που έφτασε στο 14-15% στις δημοσκοπήσεις».

«Η Χρυσή Αυγή σκοτώνει, η Χρυσή Αυγή δολοφονεί» φώναξε από τα ερτζιανά ο Κον Μπεντίτ, υπογραμμίζοντας ότι η ΧΑ είναι ένα κόμμα «ρατσιστικό και αντισημιτικό» που δίπλα του το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο μοιάζει σαν «ένα κόμμα κεντρώο ή φιλελεύθερο».

«Η ιστορία μας το έχει δείξει» πρόσθεσε «ότι όταν μια χώρα υποφέρει, όταν δεν πηγαίνει καλά και οδηγείται στην κατάρρευση, τότε η χώρα μπορεί να κατρακυλήσει και να στραφεί προς την φρίκη. Θυμηθείτε τη Συμφωνία των Βερσαλιών (1919 Πρώτος Παγκόσμιος) , θυμηθείτε τη Γερμανία».

Και κατέληξε: «Παράλληλα για τις μεταρρυθμίσεις, η Ευρώπη έχει την ευθύνη να προστατεύσει κατά τι τους Ελληνες, διαφορετικά η προοπτική του φασισμού είναι μια πραγματική προοπτική για την Ελλάδα». kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση