GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια ημέρα για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία...

Από την Μάριον Κοντογιάννη. Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αφορά όλους εμάς που κινούμαστε διαδικτ...

Από την Μάριον Κοντογιάννη.

Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αφορά όλους εμάς που κινούμαστε διαδικτυακά.
Αύριο είναι η Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία. Μέχρι πριν λίγα χρόνια (όπως θα διαβάσετε στο κείμενο) αφορούσε σε μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου με ελάχιστο ποσοστό επιβίωσης.
Αυτό άλλαξε. Βρέθηκε θεραπεία που οδηγεί στο δρόμο της ίασης.
Αύριο το πρωί στις 11.00 διοργανώνεται περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Όμως αυτό που έχει σημασία, είναι πως την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εικονικός περίπατος στο  http://www.anticancerath.gr . όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε μία on line διαδρομή. Για κάθε συμπλήρωση του διαδικτυακού περιπάτου, η Novartis, θα προσφέρει 1 ευρώ στο Σύλλογο, με στόχο να συμπληρωθούν 2209 συμμετοχές, αριθμός που συμβολίζει την Παγκόσμια Ημέρα ΧΜΛ.
Αυτή τη φορά λοιπόν δεν θα σας ζητήσω απλά να το δημοσιεύσετε αλλά να το στηρίξετε. Από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο στο τέλος του περιπάτου, να είμαστε όλοι μαζί να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί για πρώτη φορά και να μαζέψουμε τους φίλους μας και τους ανθρώπους που μας διαβάζουν on line για καλό σκοπό με πραγματικό αποτέλεσμα.

Υ.Γ. Για να δούμε τελικά όταν θέλουμε κάτι πολύ το σύμπαν συνομωτεί;


Στο δρόμο για την ίαση της Χρόνιας Μυελογενούς Λευχαιμίας

Η έρευνα, η ιατρική κοινότητα και οι ασθενείς γιορτάζουν τη νίκη τους απέναντι σε μία από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου : τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία.

Στο δρόμο για την ίαση της Χρόνιας Μυελογενούς Λευχαιμίας
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία, ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών, ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης Αιματολόγος – Αναπληρωτής Ε.Κ.Π.Α. 1η Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, Λαϊκό, και το Ογκολογικό Τμήμα της Εταιρίας Novartis, που διεξάγει το πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα “Puth to Cure”  (Δρόμος προς τη θεραπεία).
Η σημασία του προγράμματος αυτού που πραγματοποιείται στη χώρα μας με τη συμμετοχή 30 Ελλήνων ασθενών, εκφράζεται με τα λόγια της κας Άννας Γιατρομανωλάκη, ασθενούς με ΧΜΛ : 'η συμμετοχή μου σε αυτό το πρόγραμμα μου έχει δώσει νέες ελπίδες και δύναμη να προχωρήσω, νέες προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο.
Κάποτε ακούγαμε καρκίνος και φοβόμασταν, το κρύβαμε. Όχι, πια. Υπάρχει λύση.'
Η κα Γραμματόγλου, έχοντας  πλέον στην 'οικογένεια' του συλλόγου τους ασθενείς με ΧΜΛ, είπε πως : 'η εξέλιξη για την πορεία των ασθενών με ΧΜΛ δίνει την ελπίδα στους ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου υπό μακροχρόνια αγωγή, να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς φάρμακα.'
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτίδης μίλησε για νίκη της ιατρικής επιστήμης και τη σημαντική προσφορά των ερευνητικών προγραμμάτων και ανέφερε πως : 'η χρόνια μυελογενής λευχαιμία είναι ένα νεοπλασματικό νόσημα του αίματος, που παλαιότερα ήταν πρακτικά ανίατο και θανατηφόρο για την πλειοψηφία των ασθενών.
Από το 2001 η πρωτοπόρος θεραπεία με τον ειδικό αναστολέα τυροσινικής  κινάσης imatinb, εξασφάλισε καλή ποιότητα ζωής και επιβίωση για το 90% των ασθενών. Σήμερα υπάρχουν νεώτεροι αναστολείς για τη θεραπεία της ΧΜΛ με γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη δράση. Το μεγάλο στοίχημα στη νόσο αυτή, είναι να μπορέσουν οι ασθενείς μετά από κάποια χρόνια καθημερινής αγωγής με τα ειδικά αυτά φάρμακα, να διακόψουν τη θεραπεία τους, χωρίς να επανεμφανισθεί η νόσος'.
Παράλληλα, τόνισε τον κίνδυνο που υπάρχει, λόγω των ετοιμόρροπης κατάστασης που βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ, τις τραγικές συνέπειες που θα είχε η κατάρρευσή του οδηγώντας σε αδιέξοδο  τους 1.200 περίπου ασθενείς που βρίσκονται στη χώρα μας και ακολουθούν ήδη το δρόμο της ίασης.
'Αν βγει το φάρμακο από τη λίστα πλήρους αποζημίωσης που είναι σήμερα (3816/10) είναι σίγουρο πως όσο μικρό και αν είναι το ποσοστό, θα υπάρξουν ασθενείς που δεν θα μπορούν να παίρνουν τη θεραπεία τους, με τραγικές συνέπειες για τη ζωή τους'.
Τονίστηκε επίσης, τόσο από την κα Γραμματόγλου όσο και από τον κ. Παναγιωτίδη η ανάγκη πρόληψης των νοσημάτων και της έγκαιρης διάγνωσής τους.

Συμβολικός περίπατος

Για το σκοπό αυτό, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11.00 π.μ. διοργανώνεται συμβολικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σημείο εκκίνησης θα είναι ο Σταθμός του Μετρό «Ακρόπολη» (Μακρυγιάννη/ Δ. Αεροπαγείτου), συνεχίζοντας στην οδό Αποστόλου Παύλου, για να τερματίσει στο σταθμό του Μετρό στο Θησείο.
Η εταιρία Novartis, θα δωρίσει στο Σύλλογο ΚΕΦΙ 500 € για τις 100 πρώτες συμμετοχές, ενώ αν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 100 το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί.
Παράλληλα, μέσω ειδικού site θα διεξαχθεί ανάλογος «εικονικός» περίπατος, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε μία on line διαδρομή. Για κάθε συμπλήρωση του διαδικτυακού περιπάτου, η Novartis, θα προσφέρει 1 ευρώ στο Σύλλογο, με στόχο να συμπληρωθούν 2209 συμμετοχές, αριθμός που συμβολίζει την Παγκόσμια Ημέρα ΧΜΛ. Η πρόσβαση στον εικονικό περίπατο θα γίνεται μέσω του site του Συλλόγου ΚΕΦΙ,  http://www.anticancerath.gr .
Πέρα από τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας ημέρας, ο Σύλλογος θα ξεκινήσει στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις μέσω της δημιουργίας microsite που θα φιλοξενηθεί στο site του Συλλόγου ΚΕΦΙ, καθώς και διανομή έντυπου υλικού σε αιματολογικές κλινικές σε όλη τη χώρα.
Πηγή : http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/23719/sto-dromo-gia-tin-iasi-tis-xronias-myelogenis-lefxaimias.html


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση