GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ούτε για αστείο πρόωρες εκλογές, το «μήνυμα» της κυβέρνησης

Κατηγορηματικά αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά και τη...


Κατηγορηματικά αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά και τη...
συνάντηση που είχαν το Σάββατο στη Νέα Υόρκη ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο που διαμένει ο πρωθυπουργός και λίγο πριν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης αναχωρήσει για την Αθήνα. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών.

Ανέφερε επίσης ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής λόγω της καταχρηστικής άσκησης της δυνατότητας. Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.

Ικανοποίηση για τις συλλήψεις
«Οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη Δικαιοσύνη που είναι επίσης θεσμός προστασίας της Δημοκρατίας. Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που πήρε η δικαστική έρευνα, καθώς, όπως είπε, εδώ και πολύ καιρό επέμενε στην δραστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Αφησε όμως και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βλέπει αμηχανία από την πλευρά της Κουμουνδούρου και το συνέδεσε με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το μνημόνιο όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που όμως θα περιλαμβάνει και διατάξεις ευρύτερα για την προστασία της δημοκρατίας.

«Οχι σε νέες περικοπές»
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν επίσης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η στάση της κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Οχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη και απασχόληση». iapopsi.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση