GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο

Συνεχής είναι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της...


Συνεχής είναι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013 το σύνολο των χρεών ανέρχεται στα 56,8 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Αύγουστο προστέθηκαν άλλα 500 εκατ. ευρώ. Από τα 56,5 δισ. ευρώ, τα 52,3 αφορούν σε οφειλές που δημιουργήθηκαν πριν την 1η Ιανουαρίου 2013 και 4,5 δισ. ευρώ σε νέα χρέη, που συσσωρεύτηκαν μέσα στο έτος.

Το 2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανήλθαν σε 5,379 δισ. ευρώ, ωστόσο οι Εφορίες εισέπραξαν... «έναντι» του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους που διαμορφώθηκε στα 712 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως από τα 52,3 δισ. ευρώ του «παλαιού» χρέους, τα 9 δισ. ευρώ αφορούν σε χρέος πτωχευμένων εταιρειών και ως εκ τούτου είναι δύσκολη η εισροή τους στα κρατικά ταμεία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση