GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλο το πόρισμα για την δράση της Χρυσής Αυγής

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αποκαλούνταν από τα μέλη της οργάνωσης «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αναφέρει το ...


Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αποκαλούνταν από τα μέλη της οργάνωσης «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αναφέρει το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Αποκαλύπτει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκίες, δολοφονίες και τη δράση της οργάνωσης από το 1987.
Στο πόρισμα που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο κ. Βουρλιώτης περιγράφεται η δομή της οργάνωσης και ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη.

Η οργάνωση, αναφέρει το πόρισμα, λειτουργεί στην αρχή του «Führer Principle», στην αρχή δηλαδή του ενός ηγέτη, ο οποίος είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που εμφανίζεται να συντόνιζε και να οργάνωνε τη δράση της οργάνωσης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, λοιπόν, ήταν ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και ως υπαρχηγός του εμφανίζεται ο Νίκος Παππάς. Ο τελευταίος μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Παναγιώτη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και τον Νίκο Μίχο είναι ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ «καίνε» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της οργάνωσης μιλούν χωρίς... περιστροφές για συγκεκριμένα περιστατικά, αναφέρουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.

Στο πόρισμα των 9 σελίδων γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης.

Περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.
Επιπλέον, «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

Όπως έγινε πάντως γνωστό, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτη, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Ευτ. Κουτζαμάνη.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Σημειώνεται ότι στο εννιασέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, στο οποίο περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της ΧΑ, ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επίσης σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη τα τελευταία 26 χρόνια τοποθετείται η δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

Η έρευνα ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα και οι αρχές έχουν "δέσει" σύμφωνα με πληροφορίες τους συλληφθέντες, με τα αδικήματα. Πολλά έχουν στοιχειοθετηθεί από τους κοριούς της αντιτρομοκρατικής και τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.

3 σχόλια

  1. Oλοι λετε οτι εχετε το πορισμα, πουντο τελος παντων να το δουμε? Γιατι αν τους μαζεψατε για να κανετε παιχνιδι, με αδυνατα δηλ. δεδομενα -επι τουτου ωστε να τους ξαναβγαλετε -> χεστα........

    Βγαλατε και τον Τσοχατζοπουλο εξω σημερα. Συμβολικο? Νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα μεγαλο μπραβο στο σαμαρα.
    και να ετοιμαζονται οι αριστεραντζες..
    η κοινωνικη τους βαση,
    υπαλληλια και μικρομαγαζα,
    πρεπει να συντριβει,
    με μαζικες απολυσεις και πλειστηριασμους,
    δανεικα τελος,
    και η ηγεσια τους στη μπουζου..

    αυτη η χωρα αξιζει καλυτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπούτζουκας Τηλέμαχος29 Σεπ 2013, 6:40:00 π.μ.

    ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΑΠΑΝΤΑ..Αγάπη μου νικήσαμε

    Χρήστος Παππάς: Ο Ναζί αρχηγός , ο ασύλληπτος πράκτορας ..

    Αγάπη μου νικήσαμε είπε η Ζαρούλια ον κάμερα στο γερο και ξεδοντιασμένο φασίστα από δικούς και ξένους..

    Γίνεται αυτό το σόου από όλα τα Μ.Μ.Ε για συλλήψεις ,οι περισσότεροι πήγαιναν μόνοι τους , ΑΛΛΑ στο επιχειρησιακό σχέδιο δε έχει δεθεί η ακαριαία σύλληψη ΝΟΥΜΕΡΟΥ {1} ένα κατά πολλούς Χρήστου Παππά και κατά τα λεγόμενα ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ από τα Μ.Μ.Ε.. γιατί άραγε!!!

    Ο Παππάς δίνει και παίρνει εντολές ,ΠΟΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ..

    Οι εντολές του Παππά στους ΝΑΖΙ ES-ES, και είναι πολλοί , ΕΙΝΑΙ να κάψουν και να θάψουν ότι είναι δείχνει ότι είναι χρυσή αυγή , τα ES ES να δρουν με κάλυψη και παραλλαγή αριστερού χώρου ώστε ότι και να γίνεται θα χρεώνεται στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ..

    Αν πάει να σηκώσει κεφάλι η Αριστεροί με το ΛΑΟ προβοκάρετε τους έχομε καλούς σερβιτόρους στο δημοκρατικό ΒΕΛΟΣ να το σερβίρουν την ΜΑΖΑ…

    Αν πάλι κάθετε ο ΛΑΟΣ δεν αντιδρά είναι που αυτό θέλουμε, θα περάσουνε μέτρα και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα είναι μουνουχισμένη..

    Αγάπη μου νικήσαμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση