GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: H θέση της Ελλάδας θα εξασθενήσει

Αναπτερωμένη εμφανίζεται η εμπιστοσύνη του διεθνούς επενδυτικού κοινού έναντι της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε έρευνα του Οικονομικού π...


Αναπτερωμένη εμφανίζεται η εμπιστοσύνη του διεθνούς επενδυτικού κοινού έναντι της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε έρευνα του Οικονομικού πρακτορείου Bloomberg.
Σύμφωνα με την έρευνα "Bloomberg Global Poll", η οποία αφορά επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές, συνδρομητές του πρακτορείου, ποσοστό 40% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βελτιώνεται.

Δηλαδή, ποσοστό κατά τέσσερις φορές υψηλότερο έναντι αντίστοιχης έρευνας τον προηγούμενο Μάιο, γεγονός που οδηγεί στην πεποίθηση ότι η κρίση χρέους, που μαστίζει την ευρωζώνη στη διάρκεια των τελευταίων 3,5 ετών, τελειώνει.

Το 54% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα εξασθενήσει μετά τις γερμανικές εκλογές που θα γίνουν τον τρέχοντα μήνα.

Το ευρώ ανατιμήθηκε σχεδόν 5% εφέτος έναντι 8 νομισμάτων αναπτυγμένων χωρών και σημείωσε την καλύτερη απόδοση στους σχετικούς δείκτες του Bloomberg.

Ωστόσο, ως μία ένδειξη ότι η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, εκλαμβάνεται ότι μόνο το 12% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να αγοράσει ευρώ και μόνο το 9% προτίθεται να αγοράσει κρατικό χρέος της περιοχής.

Καθώς η εμπιστοσύνη αυξάνεται μεταξύ των επενδυτών και όσον αφορά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία είναι στο καλύτερο επίπεδό της από τον Ιανουάριο του 2011.

Η ΕΕ προσφέρει μερικές από τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες για το 34% των ερωτηθέντων έναντι 18% τον Μάιο, ενώ μόνο το 18% ανέφεραν ότι η ΕΕ προσφέρει τις χειρότερες προοπτικές έναντι 45% τον Μάιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Europe Stoxx 50 αναμένεται ότι θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο σε ένα εξάμηνο για το 53% των ερωτηθέντων.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε να διεξάγεται η συγκεκριμένη έρευνα (Ιούλιος του 2009) που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προβλέπει άνοδο του δείκτη.

Μόνο το 17% δήλωσε ότι η Ευρώπη αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία έναντι του ενός τρίτου των ερωτηθέντων πριν από 4 μήνες. nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση