GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πρόθυμο» e-mail για…«πρόθυμους» ηλιθίους.

Από τον Ιωάννη Δέμο.  Ως «λαγός» για την διαρροή (!) του e-mail της Τρόϊκα περί απόλυσης χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων σε μονάδες τη...

Από τον Ιωάννη Δέμο. 

Ως «λαγός» για την διαρροή (!) του e-mail της Τρόϊκα περί απόλυσης χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων σε μονάδες της αμυντικής μας βιομηχανίας, επελέγη η Φώφη Γεννηματά, η οποία το διέρρευσε στο παρασκήνιο του εορτασμού των γενεθλίων του ΠαΣοΚ.
Σε ρόλο καλού και κακού αστυνομικού οι δύο συγκυβερνώντες την επέλεξαν από πλευράς ΠαΣοΚ (ως έμπιστη του Ευάγγ. Βενιζέλου) για να το διαρρεύσει, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας επελέγη από την Νέα Δημοκρατία ως «αντιστασιακός» που θα...αντιπαρατεθεί sτην Τρόϊκα και θα προτείνει «δυναμικά» άλλη λύση!!!
Το παραπάνω θέατρο παίχτηκε για έναν και μόνο λόγο: για να κατευναστούν οι αντιδράσεις των θιγομένων, κατά την επίσκεψη του «Έλληνα» Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού-κομματικού κλιμακίου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια, των αντιδρώντων βουλευτών της συμπολίτευσης.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις περί πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς και εκείνη που αφορά την διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
Το επικοινωνιακό παιχνίδι των συγκυβερνούντων αποκαλύφθηκε όταν από άλλη πηγή διέρρευσε ότι η Φώφη Γεννηματά έδωσε επιλεκτικά στους δημοσιογράφους μέρος του e-mail, ενώ απέκρυψε την τελευταία παράγραφο με την οποία η Τρόϊκα καλούσε την Κυβέρνηση να προτείνει άλλο τρόπο εξυγίανσης των μονάδων της αμυντικής βιομηχανίας.
Ωστόσο πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια απατηλού εφησυχασμού της κοινής γνώμης, για να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες -κατά την προσφιλή Τροϊκανή τακτική- το προδιαγεραμμένο Σοκ, αντίστοιχο με εκείνο της ΕΡΤ.
Παράλληλα, άρχισαν να διοχετεύουν στον «πρόθυμο» τύπο, πληροφορίες από δήθεν μελέτες οι οποίες θέλουν τις μονάδες της αμυντικής βιομηχανίας ως μη βιώσιμες, αποκρύπτοντας παραγγελίες εξωτερικού οι οποίες έχουν ήδη ανατεθεί στην αμυντική βιομηχανία και κρατώντας στα συρτάρια άλλες παραγγελίες του Ελληνικού Στρατού.
Στην πραγματικότητα οι μονάδες είναι βιώσιμες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με τους δανειστές να επιθυμούν διακαώς να τις αποκτήσουν για ένα «κομμάτι ψωμί».
Άρα ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει ενδεχόμενα να αποσύρει τον χαρακτηρισμό «πρόθυμοι ηλίθιοι», γιατί πλέον δεν είναι βέβαιο ποιους αφορά!!!

3 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο για την ανάλυση περί email Τρόικας.
    Όσον αφορά για την αμυντική βιομηχανία. Αν η κυβέρνηση τη θέλει, ας δώσει κίνητρα και προδιαγραφές για να φτιαχτούν πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κρατικές βιομηχανίας που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με χαμηλές τιμές και μετά ζητούν κρατική βοήθεια επειδή είναι ελλειμματικές, δρουν εναντίον του υγιούς ανταγωνισμού, της έρευνας, κτλ. Ας το καταλάβουμε μια και καλή. Κρατικές επιχειρήσεις, τέλος. Δεν φτουράνε. Το κράτος είναι ένας απλός διαχειριστής πολυκατοικίας. Θέλουμε καλή δουλειά και χαμηλά κοινόχρηστα. Αν ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας ήταν καλοί επιχειρηματίες, θα γίνονταν πολιτικοί? Όχι Βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση