GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Economist: Εκλογές και πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2014

Ως κρίσιμο για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει το 2014 ο Economist, καθώς "βλέπει" ανάκαμψη και εκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖ...

Ως κρίσιμο για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει το 2014 ο Economist, καθώς "βλέπει" ανάκαμψη και εκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.
Επισημαίνεται ότι το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ' τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5%.
Η ανάκαμψη πάντως αναμένεται το 2014 με ποσοστό 1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2%.
Για το 2015 εκτιμάται ότι το ΑΕΠ θα σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο λόγω της ενίσχυσης των εξαγωγών που θα προκύψουν από την ανάκαμψη της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα θα επανέλθουν, ακολουθώντας μια νέα προσαρμογή του χρέους.
Σύμφωνα πάντως με τον Economist, μια άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ παραμένουν βασικοί παράγοντες ρίσκου της χώρας για το μέλλον.
Επίσης προβλέπει επίσης αποπληθωρισμό 0,5% για το 2013 και πληθωρισμό μόλις 0,1% για το 2014, ενώ θα υπάρξει ανάκαμψη την περίοδο 2015-2017 της τάξης του 0,8%.
Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές που θα μπορούσαν να διενεργηθούν τον Μάιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει τον πυρήνα για τη νέα διακυβέρνηση, καθώς εκτιμάται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να φτιάξει συμμαχίες.
Πηγή: bankingnews.gr

3 σχόλια

  1. Εκπαιδευτικός αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 3ο όροφο
    Ημερομηνία: 07/09/2013 22:02

    «Βουτιά» από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Πρέμετής 13 στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, έκανε μία γυναίκα 51 ετών, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.

    Το πτώμα της μεταφέρθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Τις συνθήκες του θανάτου της ερευνά η αστυνομία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις όμως πρόκειται γα αυτοκτονία.

    ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ (ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ-ΠΑΣΟΚ), ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΝΑΖΙ ΧΡΥΣΑΒΓΙΤΕΣ!!!

    ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΤΕ!!!

    ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΑΣ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!

    ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν γίνουν οι εκλογές, είναι τέτοια η οργή του κόσμου από τους φόρους στην ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία και την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά ώστε
    ο Σύριζα θα πάρει πάνω από 35%
    η Χ.Α πάνω από 20 με 25%
    και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου 10 έως 15%.

    ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι γύρω στο 3%
    και η ΝΔ κάτω από 15%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ MADAM MERKEL PUT THT TAXEIS DOWN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση